- Obrazovna i naučna delatnost
- Organizaciona i upravljačka struktura
- Zakon o visokom obrazovanju i propisi Fakulteta
- Istorija Fakulteta
- Zbirka velikana srpske hemije
- Repozitorijum Hemijskog fakulteta - Cherry
- Biblioteka
- Izdavačka delatnost HF
- Javne nabavke
- Kontakt informacije (uprava) i kako doći do nas
- Naučnoistraživački rad
Inovacioni centar, Studentski trg 12-16, Beograd
Katedra za analitičku hemiju
Telefon: 011-3336734
Telefon (lokalni): 734
Laboratorija: 519
E-mail: pantelicm@chem.bg.ac.rs
Lični podaci
Datum i mesto rođenja: 24.01.1987, Loznica, Srbija. Udata.
Obrazovanje i usavršavanja
2005-2011: Osnovne studije - Hemijske nauke / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)
2013-2014: Doktorat - Hemijske nauke / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)
Kretanje u službi
2013-2015: Tehnički saradnik / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)
2015: Istraživač-pripravnik / Inovacioni centar Hemijskog fakulteta u Beogradu, d.o.o.
2015: Istraživač-saradnik / Inovacioni centar Hemijskog fakulteta u Beogradu, d.o.o.
2019: Naučni saradnik / Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet (Beograd)
2019: Naučni saradnik / Inovacioni centar Hemijskog fakulteta u Beogradu, d.o.o.
Učešće u naučnoistraživačkim projektima
Završeni projekti:
- 2011: Korelacija strukture i osobina prirodnih i sintetičkih molekula i njihovih kompleksa sa metalima – 172017
vrsta projekta: domaći fundamentalni
projekat finansira: Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije (Beograd)
Brojevi za identifikaciju autora
- ORCID: 0000-0002-9039-3201
- ResearcherID: R-1869-2016
- Scopus: 56578136000
- Repozitorijum Hemijskog fakulteta Cherry
Izabrane reference
- Pantelić, M., Dabić Zagorac, D., Gašić, U., Jović, S., Bešlić, Z., Todić, S., Natić, M. Phenolic profiles of Serbian autochthonous variety 'Prokupac' and monovarietal international wines from the Central Serbia wine region. Natural Product Research (2018), 32(19), 2356-2359.
- Pantelić, M.M., Dabić Zagorac, D.Č., Ćirić, I.Ž., Pergal, M.V., Relić, D.J., Todić, S.R., Natić, M.M. Phenolic profiles, antioxidant activity and minerals in leaves of different grapevine varieties grown in Serbia. Journal of Food Composition and Analysis (2017), 62, pp. 76-83.
- Đurđić, S., Pantelić, M., Trifković, J., Vukojević, V., Natić, M., Tešić, Ž., Mutić, J. Elemental composition as a tool for the assessment of type, seasonal variability, and geographical origin of wine and its contribution to daily elemental intake. RSC Advances (2017), 7(4), pp. 2151-2162.
- Pantelić, M., Dabić Zagorac, D., Natić, M., Gašić, U., Jović, S., Vujović, D., Popović Djordjević, J. Impact of Clonal Variability on Phenolics and Radical Scavenging Activity of Grapes and Wines: A Study on the Recently Developed Merlot and Cabernet Franc Clones (Vitis vinifera L.). PLoS ONE (2016), 11(10), pp. e0163823.
- Pantelić, M., Dabić Zagorac, D., Davidović, S., Todić, S., Bešlić, Z., Gašić, U., Tešić, Ž., Natić, M. Identification and quantification of phenolic compounds in berry skin, pulp, and seeds in 13 grapevine varieties grown in Serbia. Food Chemistry (2016), 211, pp. 243-252.
- Vujović, D., Žunić, D., Popović, B., Pantelić, M., Popović-Djordjević, J. Agrobiological and wine quality traits of Vitis Vinifera cv. Merlot clones selected in Serbia. Journal international des sciences de la vigne et du vin (2015) 49(4), pp. 267-274.
- Bešlić, Z., Pantelić, M., Dabić, D., Todić, S., Natić, M., Tešić, Ž. Effect of vineyard floor management on water regime, growth response, yield and grape quality of Cabernet Sauvignon. Scientia Horticulturae (2015), 197, pp. 650-656.
- Pantelić, M., Dabić, D., Matijašević, S., Davidović, S., Dojčinović, B., Milojković-Opsenica, D., Tešić, Ž., Natić, M. Chemical characterization of fruit wine made from oblačinska sour cherry. Scientific World Journal (2014), 2014, art. no. 454797.
- Davidović, S.M., Veljović, M.S., Pantelić, M.M., Baošić, R.M., Natić, M.M., Dabić, D.C., Pecić, S.P., Vukosavljević, P.V. Physicochemical, antioxidant and sensory properties of peach wine made from Redhaven cultivar. Journal of Agricultural and Food Chemistry (2013), 61(6), pp. 1357-1363.