- Образовна и научна делатност
- Организациона и управљачка структура
- Закон о високом образовању и прописи Факултета
- Историја Факултета
- Збирка великана српске хемије
- Репозиторијум Хемијског факултета - Cherry
- Библиотека
- Издавачка делатност ХФ
- Јавне набавке
- Контакт информације (управа) и како доћи до нас
- Научноистраживачки рад
Иновациони центар, Студентски трг 12-16, Београд
Катедра за аналитичку хемију
Телефон: 011-3336734
Телефон (локални): 734
Лабораторија: 519
E-mail: pantelicm@chem.bg.ac.rs
Лични подаци
Datum i mesto rođenja: 24.01.1987, Loznica, Srbija. Udata.
Образовање и усавршавања
2005-2011: Основне студије - Хемијске науке / Универзитет у Београду - Хемијски факултет (Београд)
2013-2014: Докторат - Хемијске науке / Универзитет у Београду - Хемијски факултет (Београд)
Кретање у служби
2013-2015: Технички сарадник / Универзитет у Београду - Хемијски факултет (Београд)
2015: Истраживач-приправник / Иновациони центар Хемијског факултета у Београду, д.о.о.
2015: Истраживач-сарадник / Иновациони центар Хемијског факултета у Београду, д.о.о.
2019: Научни сарадник / Универзитет у Београду - Хемијски факултет (Београд)
2019: Научни сарадник / Иновациони центар Хемијског факултета у Београду, д.о.о.
Учешће у научноистраживачким пројектима
Завршени пројекти:
- 2011: Корелација структуре и особина природних и синтетичких молекула и њихових комплекса са металима – 172017
врста пројекта: домаћи фундаментални
пројекат финансира: Министарство за науку и технолошки развој Републике Србије (Београд)
Бројеви за идентификацију аутора
- ORCID: 0000-0002-9039-3201
- ResearcherID: R-1869-2016
- Scopus: 56578136000
- Репозиторијум Хемијског факултета Cherry
Изабране референце
- Pantelić, M., Dabić Zagorac, D., Gašić, U., Jović, S., Bešlić, Z., Todić, S., Natić, M. Phenolic profiles of Serbian autochthonous variety 'Prokupac' and monovarietal international wines from the Central Serbia wine region. Natural Product Research (2018), 32(19), 2356-2359.
- Pantelić, M.M., Dabić Zagorac, D.Č., Ćirić, I.Ž., Pergal, M.V., Relić, D.J., Todić, S.R., Natić, M.M. Phenolic profiles, antioxidant activity and minerals in leaves of different grapevine varieties grown in Serbia. Journal of Food Composition and Analysis (2017), 62, pp. 76-83.
- Đurđić, S., Pantelić, M., Trifković, J., Vukojević, V., Natić, M., Tešić, Ž., Mutić, J. Elemental composition as a tool for the assessment of type, seasonal variability, and geographical origin of wine and its contribution to daily elemental intake. RSC Advances (2017), 7(4), pp. 2151-2162.
- Pantelić, M., Dabić Zagorac, D., Natić, M., Gašić, U., Jović, S., Vujović, D., Popović Djordjević, J. Impact of Clonal Variability on Phenolics and Radical Scavenging Activity of Grapes and Wines: A Study on the Recently Developed Merlot and Cabernet Franc Clones (Vitis vinifera L.). PLoS ONE (2016), 11(10), pp. e0163823.
- Pantelić, M., Dabić Zagorac, D., Davidović, S., Todić, S., Bešlić, Z., Gašić, U., Tešić, Ž., Natić, M. Identification and quantification of phenolic compounds in berry skin, pulp, and seeds in 13 grapevine varieties grown in Serbia. Food Chemistry (2016), 211, pp. 243-252.
- Vujović, D., Žunić, D., Popović, B., Pantelić, M., Popović-Djordjević, J. Agrobiological and wine quality traits of Vitis Vinifera cv. Merlot clones selected in Serbia. Journal international des sciences de la vigne et du vin (2015) 49(4), pp. 267-274.
- Bešlić, Z., Pantelić, M., Dabić, D., Todić, S., Natić, M., Tešić, Ž. Effect of vineyard floor management on water regime, growth response, yield and grape quality of Cabernet Sauvignon. Scientia Horticulturae (2015), 197, pp. 650-656.
- Pantelić, M., Dabić, D., Matijašević, S., Davidović, S., Dojčinović, B., Milojković-Opsenica, D., Tešić, Ž., Natić, M. Chemical characterization of fruit wine made from oblačinska sour cherry. Scientific World Journal (2014), 2014, art. no. 454797.
- Davidović, S.M., Veljović, M.S., Pantelić, M.M., Baošić, R.M., Natić, M.M., Dabić, D.C., Pecić, S.P., Vukosavljević, P.V. Physicochemical, antioxidant and sensory properties of peach wine made from Redhaven cultivar. Journal of Agricultural and Food Chemistry (2013), 61(6), pp. 1357-1363.