Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

USAVRŠAVANjE ZA NASTAVNIKE HEMIJE

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Seminar za nastavnike i profesore hemije u Srbiji (pod nazivom Januarski dani prosvetnih radnika Srbije) prvi put je organizovan u januaru školske 1988/89. godine na Hemijskom fakultetu, a kao deo inicijative predsedništva Srpskog hemijskog društva (prof. dr Živorada Čekovića). Zamisao seminara od samog početka do danas je da se bar jednom godišnje, pod pokroviteljstvom Hemijskog fakulteta i SHD, susretnu profesori hemije u Srbiji sa našim najeminentnijim hemičarima kako bi od njih, iz prve ruke, čuli neke aktuelne stvari vezane za hemiju i nastavu hemije u Srbiji.

Skup je počeo kao jednodnevni i održavao se svake godine, tokom đačkog januarskog raspusta. Od 1990. godine, zbog jako velikog interesovanja nastavnika, skup je prerastao u dvodnevni, a organizaciju je preuzeo prof. dr Ratko M. Jankov.

Na ovim stranicama naći ćete neke podatke o osamnaestogodišnjem radu ove manifestacije. Seminar nije održan 1993. godine, kada zbog siromaštva nije bilo grejanja u zgradi Hemijskog fakulteta, i 1999. godine, zbog bombardovanja.

Na sajtu www.shd.org.rs/index.php/aprilski-dani možete pronaći sve informacije o seminaru za nastavnike i profesore hemije u Srbiji, i to od trenutno aktuelnih informacija do podataka o predavačima i učesnicima, odnosno galerije fotografija.


Za sve informacije poslužite se sledećim adresama i telefonima:

© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet