Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

STUDENTSKA SLUŽBA

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Studentska služba radi sa studentima svakim radnim danom od 10-13 časova.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, molimo vas da se pre dolaska u Studentsku službu najavite putem elektronske pošte bar jedan dan unapred sa obrazloženjem.

AKTUELNO

Poštovane koleginice i kolege studenti,

Studenti koji ne polažu ispite u dodatnom roku treba što pre da izvrše upis kako bi se na vreme pripremile grupe za vežbe u narednoj godini.

Svi studenti koji su pri upisu školske 2020/21. godine upisani po staroj akreditaciji, u cilju završetka studija po istoj, a nisu diplomirali do 30. 9. 2021. godine prelaze na novu akreditaciju i radi se ekvivalencija ispita (uputstvo u prilogu).

Studenti studijskog programa Integrisnaih studija Natsave hemije koji upisuju petu godinu studija NE PRELAZE na novu akreditaciju. Studenti pete godine se upisuju po staroj akreditaciji i do 30. 9. 2022. godine treba da završe studije. Ukoliko ne završe studije do isteka roka ovi studenti prelaze na reakreditovan program.

Upis zimskog semestra u školskoj 2021/22. godini će biti održan u periodu od 22. 9. 2021. godine do 1. 10. 2021. godine. Za razliku od prethodnih godina, upis će biti elektronskim putem, što znači da na upis semestra NE DOLAZITE lično. Papirne indekse ćete doneti u studentsku službu u periodu od 15. 10. 2021. do 31. 10. 2021. godine radi evidentiranja upisa (preuzimanje indeksa – dva radna dana nakon predaje). Samofinansirajući studenti će imati uvid u svoja zaduženja preko Studentskog portala, a ugovore o školarini će potpisati prilikom preuzimanja indeksa.

Studenti koji budu polagali ispite u dodatnom ispitnom roku biće omogućen upis naredne školske godine 4. i 5. 10. 2021. godine bez plaćanja naknadnog upisa.

Troškove upisa u iznosu od 426,00 RSD isključivo na jednoj uplatnici sa tačnim iznosom (100,00 RSD za Centar za razvoj karijere UB i 326,00 RSD na ime obaveznog osiguranja) treba da bude uplaćen  na račun Fakulteta 840-1817666-82 sa pozivom na broj 111. Dokaz o uplati (skeniranu uplatnicu) je neopphodno dostaviti uz formular za upis.

OBAVEZNO popunite ŠV-20 obrazac na Studentskom portalu.

Uputstvo za upis: U prilogu ovog obaveštenja se nalaze formulari za upis. Izaberite formular u skladu sa studijskim programom i akreditacijom po kojoj studirate. Formular ćete popuniti koristeći program za čitanje PDF dokumenata na vašem računaru (preporučujemo korišćenje Acrobat Reader DC - dokument prvo preuzmite na svoj računar, nemojte ga popunjavati direktno iz internet pretraživača). OBAVEZNO je da popunite ime i prezime, broj indeksa, kao i datum popunjavanja formulara. Predmete birate štikliranjem polja (kućice) koja se nalazi sa desne strane predmeta. OBAVEZNO  je da nakon završenog popunjavanja dokument zaključate pritiskom na dugme u gornjem delu formulara. Popunjen i zaključan formular šaljete na studentska_sluzba@chem.bg.ac.rs koristeći isključivo svoju studentsku elektronsku poštu.

Formulari koji stignu sa neke druge adrese ili koji nisu zaključani - NEĆE biti uzeti u obzir za upis, tako da vas molimo da pri proceduri upisa školske godine pažljivo pratite ovo uputstvo.

Takođe, studentima koji imaju bilo kakvo dugovanje prema Hemijskom fakultetu NEĆE biti omogućen upis školske godine. Ako ste izvršili uplatu, a ona nije proknjižena, molimo da uplatnicu skenirate ili fotografišete i priložite je uz obrazac za upis.

Raspored nastave za zimski semestar školske 2021/2022. godine biće objavljen nakon vanredne sednice Nastavno-naučnog veća koja će se održati 23. 9. 2021. godine.

Prema Pravilniku o studiranju, između ostalog, predmete prijavljujete u skladu sa ispunjenim uslovima za pohađanje i usvojenim rasporedom. Zamena izbornih predmeta, kao i prethodnih godina, će biti moguća isključivo u periodu 4.-8. 10. 2021. godine.

  • Dodatni ispitni rok u školskoj 2020/2021.godini

Na osnovu odluke Nastavno-naučnog veća HF del.br. 272/1 od 11.3.2021.godine, imajući u vidu vanrednu situaciju izazvanu pandemijom, u školskoj 2020/2021.godini će biti održan dodatni ispitni rok. Za studente Osnovnih akademskih studija i Integrisanih akademskih studija dodatni ispitni rok će biti održan nakon redovnog septembarskog roka,od 27. 9. do 3. 10. 2021. godine, prema rasporedu kojij eibjavljen na internet strani HF (rasporedi aktivnosti i ispitni rokovi).

Za sva studentska pitanja Prodekan za nastavu je dostupan ponedeljkom i četvrtkom u 11.00. u kabinetu 515a na 2.spratu u bloku A. Studenti mogu da pišu na nastava@chem.bg.ac.rs, isključivo sa studentske elektronske adrese, kao i da zakažu sastanak na platformi MsTeams.

 

 

[Slika br. 273]

Brošura "COVID-19 vakcine u Srbiji"   (PDF, 1.7 MB)

Uputstvo za realizaciju stručne prakse na osnovnim akademskim studijama - P11H2, P11B2, P11S2

Uputstvo za realizaciju stručne prakse na master akademskim studijama - P51H2, P51B2, P51S2

Čime se bavimo

Studentska služba HF obavlja sve poslove vezane za osnovne, master i doktorske studije i ostala studentska pitanja:

Gde se nalazimo

Adresa: Studentski trg 12-16, 11000 Beograd

Prostorija: kancelarija br. 327, prizemlje, kod A ulaza u zgradu

Telefon: +381-11-3336-678

Elektronska pošta: studentska_sluzba@chem.bg.ac.rs

Zaposleni u Studentskoj službi

[Slika br. 26]

Đorđe Petrić, master hemičar - šef Studentske službe

Suzana Ninković, dipl. pravnik - viši stručno-tehnički saradnik za studije i studentska pitanja

Radmila Aničić - stručno-tehnički saradnik za studije i studentska pitanja

Pravilnici i propisi od značaja za studije

Formulari

Prijava odbrane završnog rada na osnovnim, integrisanim i master akademskim studijama   (PDF)

Molba nadležnom prodekanu   (PDF)

Uputstvo za pisanje završnih radova na osnovnim, integrisanim i master akademskim studijama   (PDF, 1.3 MB)

© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet