- Образовна и научна делатност
- Организациона и управљачка структура
- Закон о високом образовању и прописи Факултета
- Историја Факултета
- Збирка великана српске хемије
- Репозиторијум Хемијског факултета - Cherry
- Библиотека
- Издавачка делатност ХФ
- Јавне набавке
- Контакт информације (управа) и како доћи до нас
- Научноистраживачки рад
Шифра предмета: 375H2 |
Назив предмета: Сензори |
---|---|
Школска година: |
2024/2025. |
Услови похађања: |
Нема услова. |
ЕСПБ: |
10 |
Врста студија: |
докторске академске студије |
Студијски програми: |
Хемија: 1. година, зимски семестар, изборни (E72H2), стручно-апликативни предмет Хемија: 1. година, зимски семестар, изборни (E71H2), стручно-апликативни предмет Хемија: 2. година, зимски семестар, изборни (E74H2), стручно-апликативни предмет Хемија: 2. година, зимски семестар, изборни (E73H2), стручно-апликативни предмет |
Наставници: |
др Драган Д. Манојловић др Далибор М. Станковић |
Сарадници: |
— |
Фонд часова: |
Недељно: пет часова предавања + три часа студијског истраживачког рада |
Циљеви: |
Циљ овог курса употпуњавање знања из области хемијских сензора и биосензора. Поред тога, студенти ће употпунити знањa, која се односе нa типове и конструкцију сензора, претвартача као и врста препознавајућих елемената. Као посебна област овога курса изучаваће се микро, ултрамикро и наносензори. Поред тога пшосебна пажња ће бити усмерена на практичну примену сензора и биосензора у биохемији и хемији животне средине. |
Исход: |
Након овог курса студент ће бити оспособљен за самостална и тимска истражививања, развој и оптимизацију нових типова сензора, биосензора и њихову практичну примену у различитим областима хемије. |
Облици наставе: |
Предавања и семинарски рад. |
Ваннаставне активности: |
— |
Литература: |
Основна литература:
Помоћна литература:
|
Додатни материјал: |
|
Наставне обавезе и начин оцењивања |
|
Предавања: |
5 поена (5 часова недељно) Програм рада:
|
Семинарски радови: |
20 поена |
Усмени испит: |
60 поена |
Студијски истраживачки рад: |
15 поена (3 часа недељно) |