- Образовна и научна делатност
- Организациона и управљачка структура
- Закон о високом образовању и прописи Факултета
- Историја Факултета
- Збирка великана српске хемије
- Репозиторијум Хемијског факултета - Cherry
- Библиотека
- Издавачка делатност ХФ
- Јавне набавке
- Контакт информације (управа) и како доћи до нас
- Научноистраживачки рад
Шифра предмета: 3480B |
Назив предмета: Биохемија хране и исхране |
---|---|
Школска година: |
2012/2013. |
Услови похађања: |
Нема услова. |
ЕСПБ: |
5 |
Врста студија: |
докторске академске студије |
Студијски програми: |
Биохемија: 1. година, зимски семестар, изборни (3IP1B), стручно-апликативни предмет Биохемија: 1. година, зимски семестар, изборни (3IP2B), стручно-апликативни предмет Биохемија: 1. година, зимски семестар, изборни (3IP3B), стручно-апликативни предмет Биохемија: 1. година, летњи семестар, изборни (3IP4B), стручно-апликативни предмет Биохемија: 2. година, зимски семестар, изборни (3IP6B), стручно-апликативни предмет Биохемија: 2. година, зимски семестар, изборни (3IP5B), стручно-апликативни предмет |
Наставник: |
др Гордана Ђ. Гојгић Цвијовић |
Сарадници: |
— |
Фонд часова: |
Недељно: три часа предавања (3+0+0) |
Циљеви: |
У оквиру овог курса указује се на повезаност хемијског састава животних намирница и метаболизма и биохемијског дејства састојака, објашњава како и зашто поједини састојци утичу на усвајање и дејство других. Дају се дефиниције основних појмова у исхрани. Указује се на савремене трендове у истраживању здраве хране. |
Исход: |
Знања стечена у оквиру овог предмета могуће је применити и у прехрамбеној индустрији и у фундаменталним истраживањима. |
Облици наставе: |
Предавања, семинарски радови. |
Ваннаставне активности: |
— |
Литература: |
Основна литература:
Помоћна литература:
|
Додатни материјал: |
— |
Наставне обавезе и начин оцењивања |
|
Предавања: |
10 поена (3 часа недељно) Програм рада:
|
Семинарски радови: |
40 поена |
Усмени испит: |
50 поена |