Иновациони пројекти

Бр. Назив пројекта Руководилац
2012.
1. Развој аналитичких поступака за утврђивање аутентичности српског меда др Душанка Милојковић Опсеница
2. In vivo испитивања потенцијалног цитостатика и његових аналога и усавршавање синтетичког пута др Сања Гргурић Шипка
3. Антиоксиданси на бази комплексних једињења селена - истраживање и развој др Катарина Анђелковић
4. Ензимска синтеза антиоксиданса растворљивих у липидима др Ненад Милосавић
5. Нови технолошки поступак предтретмана алкалне шљаке секундарне металургије олова др Зоран Анђић
2014.
1. Развој и примена нових материјала за терморегулацију др Веселин Маслак
2. Претклиничка испитивања O,O'-диетил-(S,S)-eтилендиамин-N,N'-ди-2-(3-циклохексил)пропаноат-дихидрохлорида др Тибор Сабо
3. Развијање поступка семисинтезе антитуморног агенса паклитаксела (taxol®) из природног производа 10-деацетилбакатина III др Радомир Саичић
4. Нови дијететски производ на бази екстракта семена бобичастог воћа др Веле Тешевић
5. Развој аналитичких поступака за утврђивање аутентичности српског вина др Маја Натић
6. Добијање нискокалоричних дијететских влакана из тритикалеа (Triticosecale, Rimpau) за људску исхрану коришћењем ендогених ензима и ензимских комплекса из гљива др Биљана Дојнов
2017.
1. Иновативни технолошки поступак рециклаже и виши нивои валоризације одабраних критичних метала из секундарних сировина поступком вакуумске дестилације др Зоран Анђић
2. Развој поступка за добијање и производњу вазодилататора изосорбид-динитрата др Филип Бихеловић
3. Претклиничка испитивања O,O'-диетил-(S,S)-eтилендиамин-N,N'-ди-2-(3-циклохексил)пропаноат-дихидрохлорида - завршна фаза др Тибор Сабо
4. Развој органских молeкула као абиотских eлицитора кукуруза др Дејан Опсеница
5. Развој креме за регенерацију и против старења коже на бази пужеве слузи др Радивоје Продановић
6. Композитни биокатализатори за уклањање боја и токсина из отпадне воде др Зоран Вујчић
7. Развој технологије за производњу расхладних уложака и инкорпорацију у одевне предмете и заштитну опрему др Веселин Маслак

Билатерални пројекти

  • Нови приступ у праћењу фалсификовања производа од воћа (451-03-01732/2017-09-11) – др Петар Ристивојевић
    сарадња са: Institute of Nutritional Science - Chair of Food Science, Giessen, Немачка

Доказ концепта