Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

25. 1. 2018.

image

У четвртак, 25. јануара 2018. године у Сали за седнице Хемијског факултета у 13:00 часова, др Анита Босак, научни сарадник Института за медицинска истраживања и медицину рада из Загреба, одржаће предавање под насловом:

Инхибиција холинестераза у биомедицини

У прилогу се налази извод предавања и биографија др Босак.


24. 1. 2018.

image

У среду, 24. јануара 2018. године у Сали за седнице Хемијског факултета у 16:00 часова одржаће се приступно доцентско предавање др Јелене Радосављевић под називом:

Инсулину слични фактори раста: између канцера и дијабетеса

Предавање ће се одржати пред комисијом у саставу:

  • др Тања Ћирковић Величковић, редовни професор ХФ;
  • др Милан Николић, доцент ХФ;
  • др Милена Катарановски, научни саветник ИБИСС. 

18. 1. 2018.

image

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо вас да Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Молимо вас да попуните упитник овде.

Студентска служба ХФ


15. 1. 2018.

image

У оквиру редовног одржавања рачунара у Рачунарској лабораторији Хемијског Факултета (лаб. 241), у току недеље између јануарског и фебруарског испитног рока (29. јануар - 4. фебруар), сви рачунари у РЛАБ-у ће бити враћени у стање са почетка семестра. Молимо вас да све податке који су вам потребни снимите на USB пре 26. јануара. Хвала вам!

ХемНет

11. 1. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену испуњености услова кандидата и оправданости предложене теме за израду докторске дисертације кандидата Николе (Јован) Глигоријевића, мастера биохемичара под насловом:

Утицај посттранслационих модификација фибриногена на његову реактивност и функцију

Извештај се може погледати у року од 10 дана од дана објављивања.


8. 1. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Општа и неорганска хемија. Кандидат је др Божидар Чобељић, дипл. хемичар, асистент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


8. 1. 2018.

image Крајем 2017. године из штампе је изашла и друга књига "Хемија животне средине" аутора др Петра Пфендта, професора Хемијског факултета у пензији. Прва књига је изашла 2009. године.

8. 1. 2018.

image

Хемијски факултет је и ове године учествовао на XI по реду Фестивалу науке, под слоганом "Један на један", одржаном од 14. до 17. децембра на Београдском сајму. За четири дана, Фестивал науке је привукао преко 30 000 посетилаца, махом ученика основних и средњих школа, али и осталих грађана заинтересованих за науку. Својом поставком, Хемијски факултет је још једном направио корак напред. Ове године, представили смо се изложбеним делом поставке под називом "Соба Симе Лозанића", делом са интересантним огледима под називом "Коктели ватре и леда" и новим форматом представљања, музичко-хемијским програмом, који је комбиновао театар, музику, филм и хемију, под називом "Хемичари узвраћају ударац". Свака од три поставке је била једнако интересантна, и успели смо да и ове године будемо једни од најпосећенијих излагача на Фестивалу науке. Студенти Хемијског факултета су у потпуности осмислили и реализовали све три поставке.

Мали албум фотографија са ове манифестације можете погледати овде.

29. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Јасне (Јордан) Марјановић Трајковић, мастера хемичара под насловом:

Примена тактичке комбинације органокаталитичке алдолизације и редуктивног аминовања на синтезу полихидроксилованих алкалоида значајних за медицину

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


28. 12. 2017.

image

Моле се сви студенти да измире своја дуговања према Хемијском факултету најкасније до 25. јануара 2018. године. То је крајњи рок за уплату последње рате школарине за зимски семестар према уговору о плаћању школарине који је потписао сваки студент у статусу самофинансирања. Након тога, налози студената који нису у потпуности измирили дуговања ће бити блокирани, што значи да неће моћи да полажу испите у фебруарском испитном року, нити да упишу предмете у летњем семестру.

Управа ХФ

27. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Општа и неорганска хемија. Кандидат је др Јелена Пољаревић, дипл. хемичар, асистент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


27. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Настава хемије. Кандидат је Весна Милановић, мастер хемичар, студент докторских студија на ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


11. 12. 2017.

image Задужбина Ђоке Влајковића расписује конкурс за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду објављен током 2016. или 2017. године. Додељују се укупно четири награде у износу од по 100.000,00 дин, и то по једна из: групације природно-математичких наука, групације техничко-технолошких наука, групације медицинских наука и групације друштвено-хуманистичких наука. Рок за подношење пријава је 26. јануар 2018. године. Више детаља можете наћи у прилогу.

5. 12. 2017.

image

Фондација Косте Мигрића расписује конкурс за доделу три стипендије најбољим студентима Универзитета у Београду, за школску 2017/18. годину. На Конкурс се могу пријавити студенти основних академских студија који се у 2017/18. финансирају из буџета Републике Србије. Критеријуми за добијање стипендије су: редовно уписивање школске године и висина просечне оцене свих положених предмета током студирања (најмање 9,00). Предност имају студенти слабијег материјалног стања.

Стипендија се додељује десет месеци у месечном износу од 10.000,00 динара. Рок за подношење пријава је од 5. 12. 2017. до 26. 1. 2018. године. Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити од Сектора за инвестиције и управљање имовином Универзитета задужбина и фондова, на телефон 011/3207-426, и на интернет страници Универзитета www.bg.ac.rs - Конкурси Универзитета.


5. 12. 2017.

image

Задужбина Љубице М. Здравковић расписује конкурс за доделу једне стипендије студентима Универзитета у Београду за школску 2017/18. годину. На конкурс се могу пријавити студенти основних академских студија који се у 2017/18. финансирају из буџета Републике Србије. Стипендија се додељује током десет месеци у месечном износу од 10.000 дин. Критеријуми за добијање стипендије су: редовно уписивање школске године; просечна оцена најмање 9,00; други постигнути резултати (научни и стручни радови, значајни успеси на домаћим и међународним такмичењима студената и сл).

Више информација се може наћи у приложеној одлуци, као и на Интернет страници Универзитета у Београду.


4. 12. 2017.

image

Фондација "Нови добротвори Универзитета у Београду" расписује конкурс за доделу четири стипендије најбољим студентима Универзитета у Београду, за школску 2017/18. годину. На Конкурс се могу пријавити студенти основних и мастер академских студија чије се школовање финансира из буџета Републике Србије. По једна стипендија се додељује за студенте са сваке групације (природно-математичке, техничко-технолошке, медицинске и друштвено-хуманистичке науке). Критеријуми за добијање стипендије су: редовно уписивање школске године; просечна оцена најмање 9,00; други постигнути резултати (научни и стручни радови, значајни успеси на домаћим и међународним такмичењима студената и сл). Стипендија се додељује за временски период од десет месеци у месечном нето износу од 10.000,00 динара.

Више информација се може наћи у приложеној одлуци, као и на Интернет страници Универзитета у Београду.


6. 10. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У прилогу се налази Информатор са најбитнијим информацијама у вези студирања, првенствено намењен за студенте прве године, али и за колеге са виших година студија.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић
студент продекан


1. 10. 2017.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2017/18. годину.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет