Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

26. 2. 2018.

image

Обавештавамо вас да ће др Јоханес Клајн (Dr. Johannes Klein, Stratingh Institute for Chemistry, University of Groningen, Холандија) одржати предавање под насловом:

Electron Flow in C-H Bond Activation: From Closed to Open Shell Systems

у понедељак, 26. 2. 2018. године у Сали за седнице Хемијског факултета са почетком у 10 часова.

23. 2. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену испуњености услова кандидата и оправданости предложене теме за израду докторске дисертације кандидата Јоване (Предраг) Орлић, мастера хемичара под насловом:

Развијање и оптимизација методе одређивања метала у биљним материјалима помоћу таласно дисперзивне рендгенско флуоресцентне спектрометрије (WD-XRF) и поређење са другим спектрометријским техникама

Извештај се може погледати у року од 10 дана од дана објављивања.


22. 2. 2018.

image

Универзитет у Трсту и Универзитет у Београду потписали су у децембру 2017. Меморандум о разумевању, који отвара могућност за сарадњу између наша два универзитета. Поред меморандума, Универзитет у Трсту је истакао и могућност ближе сарадње у одређеним областима од заједничког интереса за обе институције, те вас молимо да размотрите могућност сарадње са наведеним универзитетом, а која би била озваничена кроз анекс основног меморандума.

Детаљније информације о факултетима и институтима Универзитета у Трсту можете да погледате на: http://www.units.it/. Уколико сте заинтересовани за сарадњу са наведеним универзитетом, молимо вас да доставите ваше предлоге (области и теме сарадње, као и име контакт особе) Универзитету у Београду најкасније до 15. марта 2018. године.

22. 2. 2018.

image

Драге колегиницее и колеге,

Обавештавамо вас да ће се и ове године одржати "Ноћ музеја" 19. 5. 2018. Ако желите да учествујете у овом догађају, пријаве можете послати до 12. 3. 2018. на адресу volonteri@chem.bg.ac.rs. При слању пријаве, пошаљите само прву попуњену страницу, без описа садржаја. Назив датотеке треба да садржи ваше име и презиме у облику: Име_Презиме.docx. Више детаља око волонтирања можете наћи у документу који се налази у прилогу.

За више информација можете се обратити студенту продекану на e-mail: student_prodekan@chem.bg.ac.rs.


20. 2. 2018.

image

Објављен је званични распоред наставе за летњи семестар школске 2017/18. године:

www.chem.bg.ac.rs/rasporedi

Подсећамо вас да летњи семестар почиње у понедељак, 26. фебруара 2018. године.

20. 2. 2018.

image

Под патронатом Амбасаде Грчке у Београду, Хеленско привредно удружење Србије у сарадњи са Центром за развој каријере Универзитета у Београду, четврту годину заредом организује тромесечну праксу за студенате у компанијама-чланицама Удружења.

Програм под називом "Грчком иницијативом до радног искуства" намењен је студентима завршних година основних и мастер студија који желе да стекну прва радна искуства, повежу се са тржиштем рада и умреже у грчко пословање у Србији. Кроз програм је до сада прошло преко 60 студената који су квалитет праксе у евалуацијама оценили високим оценама, а најбољи су по обављеној пракси добили посао.

Ове године у програму ће учествовати компаније: Alumil YU Industry, LG Hemija, Mercure Belgrade Excelsior Beograd, Kleemann Liftovi, Intelli, Junior, Eurofast global, Inos Balkan, Eurobank и Eko Serbia. Са свим наведеним компанијама Универзитет у Београду има потписане споразуме о сарадњи на пољу организације и реализације студентске праксе.

Конкурс ће бити отворен до недеље 11. марта 2018. године (до поноћи). Пријављивање студената се обавља преко портала www.studentskapraksa.com (кандидати треба да направе кориснички налог унутар зоне за студенте и да свом профилу додају биографију; након верификације налога преко e-mail-а кандидати ће моћи да приступе бази података о праксама и формулару за пријаву). Селекцију кандидата ће обављати компаније учеснице у периоду до 16. марта 2018. Програм праксе ће трајати од 19. марта до 15. јуна 2018.


20. 2. 2018.

image У оквиру TEMPUS пројекта "Fostering University Support Services and Procedures for Full Participation in the European Higher Education Area - FUSE", Центар за континуирану едукацију Универзитета у Београду реализује курс енглеског језика (ниво средњи I) за административне службенике Универзитета. Програм има за циљ унапређивање комуникације са страним студентима, наставницима и сл. Програм траје 60 часова. Настава се организује у згради ректората, два пута недељно у погодним терминима како се не би пореметиле радне обавезе запослених. Цена програма је 13.500,00 дин. Више информација можете наћи у прилогу.

14. 2. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор др Катарине Смиљанић, дипл. биохемичара, научног сарадника ХФ у звање виши научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 2. 2018.

image Регионални BioCamp 2018 ће бити одржан у Љубљани, од 27. до 29. маја 2018. године. Рок за пријављивање је 28. фебруар 2018. Пријављивање се изводи на следећој адреси: www.lek.si/biocamp, а пријава треба да садржи и биографију, писмо препоруке и мотивационо писмо (на енглеском). BioCamp 2018 се одржава на енглеском, тако да је потребно добро познавање овог језика. За учешће на овом догађају биће одабрано укупно 35 студената из земаља у региону на основу успеха, професионалног искуства и ваннаставног ангажмана. Више информација можете наћи у прилогу.

12. 2. 2018.

image

Универзитет у Рочестеру (САД) - Департман за хемију организује летњи истраживачки програм за студенте из иностранства. Овај програм омогућава напредним студентима основних студија хемије да се током 8-10 недеља прикључе врхунским истраживањима. Полазници програма имају недељну стипендију у висини 450 USD, до 1000 USD за путне трошкове, плаћено здравствено осигурање и све потребне таксе. Више детаља можете наћи на:

http://www.sas.rochester.edu/chm/undergraduate/summer-reu.html

8. 2. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада др Катарине Путице, дипл. биохемичара, кандидата за избор у звање научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


5. 2. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Степана (Милош) Степановића, мастер хемичара под насловом:

Апроксимације функционала густине у проучавању енергија спинских стања комплекса прелазних метала

Density functional approximations for spin state energetics in transition-metal complexes

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


1. 2. 2018.

image

Задужбина Ђоке Влајковића расписује конкурс за доделу десет финансијских подршки студентима Универзитета у Београду у стручном и научном усавршавању, и то:

  • учешће на научним и стручним скуповима у земљи и иностранству, и
  • боравак у иностранству у оквиру основних, мастер и докторских академских студија.

Финансијска подршка износи по 22.500,00 динара нето по учешћу или боравку. Критеријум за добијање подршке је да усавршавање започиње/траје у периоду од 1. 5. 2018. године до 1. 5. 2019. године. Рок за подношење пријава је од 1. 2. до 31. 3. 2018. године. Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг бр. 1 са назнаком - Конкурс Задужбине Ђоке Влајковића за подршку у стручном и научном усавршавању. Електронска адреса на коју треба доставити документацију је: popovm1@rect.bg.ac.rs. Детаљи се могу наћи у прилогу.


1. 2. 2018.

image

Од четвртка, 1. фебруара, отворена је анкета за студентско вредновање педагошког рада наставника и сарадника Хемијског факултета за зимски семестар школске 2017/18. године. Анкета траје до среде, 28. фебруара 2018.

Студенти су дужни да попуне анкету за све наставнике и сараднике који им предају или држе вежбе на свим предметима понаособ. Ако се на листи налази неки наставник или сарадник који вам није држао наставу, немојте попуњавати анкету за њега. Учествовање у анкети је неопходан услов за упис летњег семестра! Уколико студент не жели да попуни анкетни лист за неког наставника или сарадника, треба да на врху формулара кликне на опцију "не желим да учествујем у овој анкети".

Ова анкета је усаглашена са Правилником о студентском вредновању наставника и сарадника Универзитета у Београду ("Гласник БУ" бр. 157 од 23. 9. 2010).

26. 1. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Биохемија. Кандидат је др Јелена Радосављевић, дипл. биохемичар, асистент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


26. 1. 2018.

image

Министарство образовања, науке и спорта Републике Словеније нуди 18 стипендија за студенте Републике Србије. Стипендије су намењене студентима основних, мастер и докторских студија. Период боравка је од 3 до 10 месеци. Стипендије нису намењене за комплетне студије, већ само за боравак од 1-2 семестра. За стипендију могу да конкуришу студенти који ће у тренутку заврсетка боравка на словеначким универзитетима имати мање од 26 година, а студенти докторских студија мање од 30 година. Студенти треба да поседују одлично знање словеначког језика - минимум Б2 - осим ако је студент са ментором договорио енглески језик као језик наставе (само за студенте докторских студија). Стипендија обухвата: месечно износ од 296 EUR; бесплатан смештај; основно здравствено осигурање; износ од 52,50 EUR за мензу коју ће студент добијати од Студентске организације у Словенији.

Документација за пријављивање обухвата: application form, acceptance letter, фотокопију прве две стране пасоша, писмо препоруке (једно за основне и мастер студије, два за докторске), фотокопије диплома и додатака дипломи завршених нивоа образовања и уверење о упису на тренутни ниво студија (са преводима код судског тумача), као и евентуални сертификат о знању словеначког, односно енглеског језика. Формулари потребни за пријаву на конкурс се могу преузети са следеће адресе:
https://eng.cmepius.si/programmes/bilateral-scholarships/

Заинтересовани кандидати треба да комплетну документацију доставе најкасније до 16. марта 2018. у Ректорат Универзитета у Београду (Студентски трг 1, први спрат, Сектор за међународну сарадњу, канцеларија бр. 23). За додатна обавештења обратите се Марини Кострици на e-mail: kostrm@rect.bg.ac.rs.


25. 1. 2018.

image

Медицински факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за избор два сарадника у звању асистента за ужу научну област Хемија у медицини. Комисија референата предлаже избор кандидата Саше Ватића, мастер хемичара и Ђорђа Салаија, магистра фармације.


24. 1. 2018.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада Марије Б. Перушко, мастер биохемичара, кандидата за избор у звање истраживач сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


18. 1. 2018.

image

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо вас да Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Молимо вас да попуните упитник овде.

Студентска служба ХФ


6. 10. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У прилогу се налази Информатор са најбитнијим информацијама у вези студирања, првенствено намењен за студенте прве године, али и за колеге са виших година студија.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић
студент продекан


1. 10. 2017.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2017/18. годину.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет