Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

4. 12. 2017.

image BASF, водећа светска хемијска компанија, позива заинтересоване студенте да од 4. до 6. децембра 2017. у Лудвигсхафену, Немачка, присуствују догађају "BASF Days - Construction Chemicals". Рок за пријаву је 3. новембар. Детаљи су дати у прилогу.

27. 11. 2017.

image

Обавештавамо Вас да у понедељак, 27. 11. организујемо панел дискусију под називом "Иновације: Твоја будућа каријера" за студенте заинтересоване за каријеру у области иновација, упознавање представника компанија чланица Научно-технолошког парка и могућности за обављање праксе или запослење у оквиру тимова који раде на развоју различитих решења и услуга у областима ИТ, енергетске ефикасности, IoT, smart cities, пољопривреде и хране и индустријске аутоматизације и мехатронике.

Тим Универзитетског центра за развој каријере и саветовање студената
Универзитета у Београду


23. 11. 2017.

image

Центар изузетних вредности за молекуларне науке о храни Хемијског факултета организује симпозијум под називом:

Загађивачи, фортификатори и адултератори хране: актуелно стање

Симпозијум се одржава 23. 11. 2017. године у Свечаној сали Хемијског факултета (Студентски трг 12-16, Београд), с почетком у 10 часова. Улаз је слободан. Пријаве слати на e-mail bjanovic@chem.bg.ac.rs најкасније до 18. новембра.


14. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Органска хемија. Кандидат је др Милован Ивановић, дипл. хемичар, доцент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Андреја (Иван) Шоштарића, мастера физикохемичара под насловом:

Механизми уклањања лако испарљивих моноароматичних угљоводоника (BTEX) из амбијенталног ваздуха мокром депозицијом

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности известај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисетрацију кандидата Бобана (Драган) Анђелковића, дипломираног молекуларног биолога и физиолога, под насловом:

Примена резултата NMR и FTIR спетроскопских техника у мултиваријантној анализи за класификацију прополиса

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада др Уроша Гашића, дипл. хемичара, стручног сарадника ХФ, кандидата за избор у звање виши научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Ивана (Србо) Стефановића, мастера хемичара под насловом:

Синтеза и карактеризација полиуретанских кополимера на бази поли(пропиленоксид)-block-поли(диметилсилоксан)-block-поли(пропиленоксида) и њихових нанокомпозита са органомодификованом глином

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије рецензената за рукопис "Елементи ретких земаља - хемијски и екохемијски аспекти" аутора др Илије Брческог, ванредног професора ХФ.

Извештај се може погледати у року од 10 дана од дана објављивања.


10. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању редовног професора за ужу научну област Примењена хемија. Кандидат је др Ксенија Стојановић, дипл. хемичар, ванредни професор ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


31. 10. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

И ове академске године предвиђен је одређен број смањења школарина. Уколико желите да конкуришете, потребно је да попуните образац који се налази у прилогу и заједно са потребним документима (документа наведена у обрасцу) доставите студентској служби, закључно са 15. новембром. Студенте којима је одобрено смањење школарине контактираћемо најкасније до 20. новембра.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић
студент продекан


25. 10. 2017.

image

Породична фирма "Petite Geneve Petrović", уз подршку Амбасаде Швајцарске федерације, сада већ 12. годину заредом награђује најбоље дипломце Универзитета у Београду. За овогодишњу награду могу конкурисати сви дипломци који су, без понављања година студија, дипломирали у школској 2016/17. години са просечном оценом вишом од 9,00 (основне или мастер студије).

Компанија "Petite Geneve Petrović" одговорним пословањем и жељом да улаже у развој заједнице у којој послује, сваке године одаје признање највреднијим и најталентованијим студентима Београдског универзитета. Конкурс за награду "Круна успеха" окупља најуспешније дипломце, младе и перспективне људе који се налазе пред новим изазовима, као што су запослење и изградња каријере.

Сваке године, одбор за доделу награде дефинише тему есеја, након чега ужи круг пријављених дипломаца своје погледе и ставове дели кроз интервју са члановима комисије коју чини независни стручни жири. Својим талентима, успесима и животним причама које су увек другачије и посебне, одабрани дипломци сваке године импресионирају чланове комисије пред којом је и ове године тежак задатак, јер бирају најбоље од најбољих.

Као подстрек и мотивацију за даље усавршавање, породица Петровић одлучила је да одабрани тандем дипломаца дарује Rolex часовницима, па тако награда "Круна успеха" превазилази индивидуално признање и указује на потенцијал подршке младим стручњацима из свих области, али и на симболичан начин подстиче развој друштвене свести о будућности успешније и перспективније Србије.

Конкурс је отворен од 25. 10. до 22. 11. 2017. године. Кандидати треба да доставе следећа документа:

  • детаљну биографију,
  • фотокопију дипломе и оверену потврду факултета о завршеним студијама,
  • фотографију новијег датума.

Све додатне информације могуће је пронаћи на званичном сајту www.krunauspeha.rs, путем телефона 011/367-47-72 или мејла krunauspeha@havas.rs сваког радног дана од 12 до 16 часова.

[Dodela nagrada 2016.]   [Nagradjeni 2016: Ana Arsenijevic i Nikola Ristic]

25. 10. 2017.

image

Српско хемијско друштво ове године прославља 120 година постојања. У жељи да обележимо овај значајан јубилеј, на отварању 54. Саветовања СХД и 5. Конференције младих хемичара Србије, 29. и 30. септембра у Београду, посветили смо део овом јубилеју.

Српска научна телевизија (СНТ) је снимила прилог о 120 година постојања Друштва које се може погледати на следећем линку:
https://youtu.be/cTbvkcbuZQw

Весна Мишковић Станковић, председник СХД

19. 10. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије референата за избор др Јоване Вилипић, дипл. хемичара, истраживача сарадника Иновационог центра Хемијског факултета, у звање научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


6. 10. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У прилогу се налази Информатор са најбитнијим информацијама у вези студирања, првенствено намењен за студенте прве године, али и за колеге са виших година студија.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић
студент продекан


1. 10. 2017.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2017/18. годину.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет