Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

30. 9. 2017.

image

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је расписало ЈАВНИ КОНКУРС за суфинансирање пројеката у оквиру нове програмске активности "Развој високог образовања", за подршку високошколским установама у развоју нових и иновирању постојећих предмета у оквиру студијских програма.

Пројекти треба да допринесу остварењу програмских циљева Министарства:

  1. развити компетенције наставника и сарадника;
  2. развити нове и иновирати постојеће студијске програме који прате потребе тржишта рада;
  3. унапредити квалитет образовног процеса кроз стварање бољих услова за реализацију наставе и учење студената;
  4. допринети развоју дуалног образовања у високом образовању кроз унапређену сарадњу високошколских установа са привредом;
  5. развити предузетничке вештине и креативност студената.

Посебно ће се ценити и допринос пројеката реализацији Владиног акционог плана за развој ИТ сектора, који је донет у децембру 2016. године, у чију реализацију се укључило 17 факултета у Србији.

Право учешћа на јавном конкурсу имају акредитоване високошколске установе чији је оснивач Република Србија, а очекивани период реализације је 5 месеци почев од октобра 2017.

Рок за предају предлога пројеката је 30. септембар 2017. године, путем on-line апликације у информационом систему "ДОСИТЕЈ" на адреси https://dositej.mpn.gov.rs.

За детаљније информације и модел пријавних формулара посетите адресу
http://www.mpn.gov.rs/konkursi-i-javni-pozivi/o-konkursi/

29. 9. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду организује

Свечани пријем студената прве године
Хемијског факултета

29. септембар 2017, Велики хемијски амфитеатар (приземље, код главног улаза, соба бр. 346) у 12 часова.

27. 9. 2017.

image

Универзитет у Београду ће и ове године организовати Сајам стипендија у згради Ректората на Студентском тргу у Београду. Сајам ће, као и прошле године, трајати два дана и одржаће се 27. и 28. септембра 2017. године.

Организацијом ове манифестације имамо жељу да подигнемо ниво информисаности студената о могућностима наставка студија у Србији и иностранству, условима које би требало да испуњавају да би успешно уписали жељене студије, вештинама које су им потребне приликом пријаве, значају проактивног става, правовремене информисаности, целоживотног учења и мобилности. Поред државних институција, фондова и невладиних организација, на сајму учествују и компаније, амбасаде и установе које додељују стипендије студентима за студирање и усавршавање у земљи и иностранству.

Првог дана Сајма, након свечаног отварања, представници Универзитета у Београду представиће могућности за мобилност студената, наставника и истраживача Универзитета у Београду, актуелне мере подршке, награђивања и стипендирања студената, могућности за каријерно информисање и саветовање по питању наставка студија и, на крају, биће организовано предавање о техникама полагања међународно признатих испита страних језика. Другог дана Сајма, биће организоване информативно-консултативне сесије од 10 до 16 часова у холу и дворишту Ректората, и пратећи програм презентација од 9.30 до 16 часова у Свечаној сали, током ког ће учесници Сајма моћи да представе своје програме и дају савете и смернице заинтересованим посетиоцима.

Скрећемо Вам пажњу да ће се ове године, по први пут, у програм Сајма укључити и представници EURAXESS мреже Србија, који ће представити могућности за талентоване истраживаче и научно истраживачке организације у оквиру програма другог дана Сајма, кроз консултације од 10 до 13 часова и презентацију са почетком у 15 часова и 10 минута.

Додатне информације о Сајму можете наћи на: www.razvojkarijere.bg.ac.rs/sajam-stipendija-2017.


21. 9. 2017.

image

Кандидат Катарина (Бојан) Путица, мастер хемичар браниће докторску дисертацију под насловом:

Контекстуални приступ настави органске хемије у гимназији природно-математичког смера

Дан и место одбране: 22. 9. 2017. године са почетком у 12 часова у Малом хемијском амфитеатру Хемијског факултета, Студентски трг 12-16, Београд. Јавна одбрана дисертације одржаће се пред Комисијом у саставу:

1. др Драгица Тривић, ванредни професор Хемијског факултета Универзитета у Београду,

2. др Душан Сладић, редовни професор Хемијског факултета Универзитета у Београду,

3. др Слађана Анђелковић, ванредни професор Географског факултета Универзитета у Београду.

19. 9. 2017.

image Медицински факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Хемија у медицини. Кандидат је Ана Медић, мастер хемичар, асистент Медицинског факултета.

18. 9. 2017.

image Фармацеутски факултет Универзитета у Београду расписао је конкурс за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Органска хемија. Кандидат је др Санда Дилбер, дипл. хемичар, доцент Фармацеутског факултета.

11. 9. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Јасне (Мирољуб) Николић, мастер биохемичара под насловом:

Унапређење дијагностичких реагенаса за алергију на банану

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


11. 9. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Мусбаха (Абдуђалил) Фараџа, мастер хемичара под насловом:

Органско-геохемијска карактеризација и корелација сирових нафти из најзначајнијих нафтних поља басена Сирте (Либија)

Organic-geochemical characterization and correlation of crude oils from the most significant oil fields in the Sirte Basin, Libya

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.

 


7. 9. 2017.

image

Студентски парламент Хемијског факултета организује стручну екскурзију у Словенију од 26. до 29. октобра, у оквиру које је планирана посета Факултету за хемију и хемијску технологију, Хемијском и Физичком институту, фабрици Крка, као и факултативна посета Трсту. У прилогу се налази програм путовања, пријавни лист и пример уплатнице. Пријаве су отворене до 5. октобра, а пријавне листове можете доставити Ненаду Зарићу, студенту продекану или Филипу Стевановићу, председнику Студентског парламента. За додатне информације можете нас контактирати на маил адресе student_prodekan@chem.bg.ac.rs, studentski_parlament@chem.bg.ac.rs или на број телефона 062-547920.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић, студент продекан


4. 9. 2017.

image

Подсећамо све колеге које нису измирили своје финансијске обавезе ка Факултету, да то ураде најкасније до 25. 9. 2017. Уколико не измирите своје обавезе, нећете бити у могућности да упишете школску 2017/2018. годину, нећете моћи да пријавите испите, нити да добијете било каква уверења! Због колега које уредно измирују своје обавезе и због тешке финансијске ситуације, неплаћање школарине у предвиђеном року неће бити толерисано.

Управа Хемијског факултета

1. 9. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену испуњености услова кандидата и оправданости предложене теме за израду докторске дисертације кандидата Милице Јоветић, дипл. хемичара, спец. санитарне хемије, под насловом:

Минерали као показатељи аутентичности меда

Извештај се може погледати у року од 10 дана од дана објављивања.


23. 8. 2017.

image Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду је расписао конкурс за избор једног наставника у звању доцента за ужу научну област Основе хемије. Кандидат је др Марија Илић, дипл. хемичар, доцент РГФ-а.

14. 8. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

Хемијски факултет ће, као и претходних пар година, узети учешће на једанаестом по реду Фестивалу науке, који ће се одржати од 14. до 17. децембра. Ове године је у плану нешто иновативнија, спектакуларнија и упечатљивија поставка нашег Факултета на поменутој манифестацији. Стога вас позивамо да се пријавите и својим присуством увеличате овај догађај.

Ваша пријава би требало да садржи:

  • име и презиме,
  • број индекса,
  • контакт телефон, као и
  • претходна искуства везана за учешће на манифестацијама "Фестивал науке", "Тамо где наука почиње" и "Ноћ музеја".

Пријаве нам шаљите на e-mail: volonteri@chem.bg.ac.rs.

Срдачно,
Волонтерски центар Хемијског факултета

2. 8. 2017.

image

Фондација "Доцент Др Милена Далмација" додељује награду за докторску дисертацију која је дала највећи научни допринос из области заштите животне средине на универзитетима у Републици Србији за период од 1. 10. 2014. до 30. 9. 2017. године.

Рок за пријаву на конкурс је 1. октобар 2017. године. Целокупан текст конкурса са пријавним обрасцем дат је у прилогу. Све додатне информације можете добити на контакт адреси:
fondacija.dr.milena.dalmacija@dh.uns.ac.rs.


25. 7. 2017.

image

У оквиру регионалне сарадње, путем Програма за научну и технолошку сарадњу (WTZ Programme) Републике Аустрије и Републике Србије, под покровитељством одговарајућих министарстава, расписан је конкурс за "Travel grants".

Циљ програма је подршка мобилности научника, посебно млађих и жена, у периоду од 2018-20. године.

Последњи дан за аплицирање је 30. 9. 2017. године.

Позив можете наћи на сајту:
http://mailchi.mp/ff42dfac87bd/extended-deadline-st-austria-france-1637169?e=9030608749

Детаљније информације и услове конкурса можете наћи на:
https://oead.at/fileadmin/Dokumente/oead.at/ICM/WTZ/AT-SRB_Call_Guidelines.pdf

Уколико вам је потребна помоћ, можете се обратити
Тањи Божић

2. 6. 2017.

image

Фондација "Доцент др Милена Далмација" ће ове године омогућити учешће студената на Семинару "Квалитет вода" који се организује традиционално (21. пут) у оквиру јесење "Школе за заштиту животне средине" од 20. до 22. септембра 2017. године.

Ове године планира се укључивање студената у све активности школе, што ће омогућити непосредан контакт са привредним субјектима и потенцијалним послодавцима. На Семинару је планирано учешће око 40 студената основних (II, III и IV година), мастер и докторских студија.

Више детаља о самом конкурсу и начину пријаве можете наћи на линку:
http://www.dh.uns.ac.rs/newversion/nastava/konkursi.php?ID=5

1. 10. 2016.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2016/17. годину.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет