Универзитет у Београду - Хемијски факултет Srpski - latinica LAT   English ENG

Pocetna Почетна страна   Mapa Мапа сајта   Linkovi Линкови       Портали:   Zaposleni За запослене   Studenti За студенте   WebMail WebMail

НОВОСТИ

О Факултету
Катедре и центри
Студије
Упис на Факултет
Новости
Збирка великана
српске хемије
Студентске организације
Интерне стране

Pretraga Претрага сајта:

Временска прогноза:
[Wunderground]
Београд, Србија

Претрага Тип вести:   Година:      

19. 1. 2018.

image

У петак, 19. јануара 2018. са почетком у 11:00 часова, у Сали за седнице Хемијског факултета, оджаће се презентација о регионалном BioCamp-у 2018, који се одржава од 20. до 22. маја 2018. у Љубљани, у организацији фармацеутских кућа Lek и Novartis.

Регионални BioCamp 2018 представља тродневни форум, који окупља одабране студенте медицинских и хемијских наука из 11 земаља (Немачка, Аустрија, Италија, Русија, Пољска, Словенија, Србија, Хрватска, Македонија, Аустрија, Босна и Херцеговина) са експертима и менаџерима у области фармације и медицине. BioCamp пружа јединствену могућност погледа у свет истраживања и интернационалног пословног окружења у оквиру фармацеутске индустрије. Презентацији ће се придружити и представници Хемијског инстутута Републике Словеније у Љубљани, са циљем међународног повезивања и успостављања потенцијалне сарадње. Поред информација о самом BioCamp-у биће представљене и каријерне могућности у компанијама Lek и Novartis.

Овом приликом позивамo вас да у што већем броју присуствујете презентацији, сазнате нешто више о регионалном BioCamp-у и могућностима за учествовање.

18. 12. 2017.

image Поводом предавања које је на Универзитету у Београду требало да оджи професор Баи Чунли, председник Кинеске академије наука, са жаљењем Вас обавештавамо да је због непредвиђених обавеза у Кини, проф. Баи био принуђен да откаже најављену посету Београду. Стога вас обавештавамо да се отказује и предавање најављено за 18. децембар 2017. године, у Свечаној сали Ректората. Извињавамо се због евентуалних нелагодности.

11. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању редовног професора за ужу научну област Примењена хемија. Кандидат је др Горан Роглић, дипл. хемичар, ванредни професор ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


11. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Горданe (Ђорђе) Гајицe, дипломираног хемичара животне средине под насловом:

Проучавање нафтно-гасног потенцијала повлатног слоја уљних шејлова лежишта "Алексинац"

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


11. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Општа и неорганска хемија. Кандидат је др Маја Груден-Павловић, ванредни професор ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


11. 12. 2017.

image Задужбина Ђоке Влајковића расписује конкурс за најбољи научни рад младих научних радника Универзитета у Београду објављен током 2016. или 2017. године. Додељују се укупно четири награде у износу од по 100.000,00 дин, и то по једна из: групације природно-математичких наука, групације техничко-технолошких наука, групације медицинских наука и групације друштвено-хуманистичких наука. Рок за подношење пријава је 26. јануар 2018. године. Више детаља можете наћи у прилогу.

7. 12. 2017.

image

Овогодишњу награду "Круна успеха", коју додељује породична фирма "Petite Geneve Petrović" у сарадњи са Амбасадом Швајцарске федерације, добили су Милица Шкаро, дипл. правница, и Иван Миленковић, мастер биолог и дипл. биохемичар.

[Dobitnici nagrade]


5. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену испуњености услова кандидата и оправданости предложене теме за израду докторске дисертације кандидата Владимира (Дара) Ајдачића, мастера хемичара под насловом:

Декарбонилативно бромовање и декарбониловање ароматичних и хетероароматичних алдехида

Извештај се може погледати у року од 10 дана од дана објављивања.


5. 12. 2017.

image

Фондација Косте Мигрића расписује конкурс за доделу три стипендије најбољим студентима Универзитета у Београду, за школску 2017/18. годину. На Конкурс се могу пријавити студенти основних академских студија који се у 2017/18. финансирају из буџета Републике Србије. Критеријуми за добијање стипендије су: редовно уписивање школске године и висина просечне оцене свих положених предмета током студирања (најмање 9,00). Предност имају студенти слабијег материјалног стања.

Стипендија се додељује десет месеци у месечном износу од 10.000,00 динара. Рок за подношење пријава је од 5. 12. 2017. до 26. 1. 2018. године. Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити од Сектора за инвестиције и управљање имовином Универзитета задужбина и фондова, на телефон 011/3207-426, и на интернет страници Универзитета www.bg.ac.rs - Конкурси Универзитета.


5. 12. 2017.

image

Задужбина Љубице М. Здравковић расписује конкурс за доделу једне стипендије студентима Универзитета у Београду за школску 2017/18. годину. На конкурс се могу пријавити студенти основних академских студија који се у 2017/18. финансирају из буџета Републике Србије. Стипендија се додељује током десет месеци у месечном износу од 10.000 дин. Критеријуми за добијање стипендије су: редовно уписивање школске године; просечна оцена најмање 9,00; други постигнути резултати (научни и стручни радови, значајни успеси на домаћим и међународним такмичењима студената и сл).

Више информација се може наћи у приложеној одлуци, као и на Интернет страници Универзитета у Београду.


4. 12. 2017.

image

Наш колега, проф. др Бранимир Јованчићевић је на управо одржаном 18. Европском састанку о хемији животне средине (European Meeting on Environmental Chemistry - EMEC 18) у Порту (Португалија) изабран за новог председника Европске асоцијације за хемију животне средине (Association of Chemistry and Environment - ACE).

ACE издаје часопис Environmental Chemistry Letters (ECL), чији је тренутни импакт-фактор 3.594. Проф. Јованчићевић је и члан уредничког одбора овог часописа.

4. 12. 2017.

image

Фондација "Нови добротвори Универзитета у Београду" расписује конкурс за доделу четири стипендије најбољим студентима Универзитета у Београду, за школску 2017/18. годину. На Конкурс се могу пријавити студенти основних и мастер академских студија чије се школовање финансира из буџета Републике Србије. По једна стипендија се додељује за студенте са сваке групације (природно-математичке, техничко-технолошке, медицинске и друштвено-хуманистичке науке). Критеријуми за добијање стипендије су: редовно уписивање школске године; просечна оцена најмање 9,00; други постигнути резултати (научни и стручни радови, значајни успеси на домаћим и међународним такмичењима студената и сл). Стипендија се додељује за временски период од десет месеци у месечном нето износу од 10.000,00 динара.

Више информација се може наћи у приложеној одлуци, као и на Интернет страници Универзитета у Београду.


1. 12. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену испуњености услова кандидата и оправданости предложене теме за израду докторске дисертације кандидата Иване (Драган) Перић, мастара биохемичара под насловом:

Испитивање биохемијских основа депресије и механизама деловања антидепресива применом протеомске и метаболомске анализе у хипокампусу пацова изложених хроничној изолацији

Извештај се може погледати у року од 10 дана од дана објављивања.


29. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Биохемија. Кандидат је др Марија Стојадиновић, дипл. биохемичар, асистент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


29. 11. 2017.

image Поштовани истраживачи, драге колеге,

Отворена је нова верзија система за пречишћавање резултата истраживања. Систем је доступан на адреси: https://ris.mpn.gov.rs Корисничко име и лозинка су исти као за претходну верзију система ("Доситеј"). Након пријављивања на систем (уносом корисничког имена и лозинке), са почетне стране је могуће преузети упутство које обавезно треба прочитати јер грешке при обради могу довести до изостављања резултата приликом вредновања. Морамо заједно да се потрудимо да до изостављања резултата приликом вредновања не дође.

У циљу ефикаснијег коришћења новог система и смањења времена које је истраживачима потребно за интеракцију са системом, дајемо две препоруке: 1. Пре додавања резултата који недостају размотрити могућност да неко од коаутора ко је био ангажован на пројекту и код себе види недостајући рад, на том раду коригује ауторе који нису приказани у плавој боји. Након тога ће сви аутори видети тај исти резултат у листи својих резултата. 2. Довољно је да један од коаутора унесе корекције у резултат, кориговану верзију ће видети сви коаутори. Зато истраживачи који имају више заједничких радова могу унапред да се договоре ко ће да обради који резултат како би се количина посла смањила. 3. Ако постоји више записа о истом резултата (што се може видети на страни "Моји дупликати"), најбоље је прво обрисати оне који су вишак (обавезно брисати на страни "Моји дупликати"), а затим у складу са упутством обрадити преостали запис. 4. Водити рачуна да се приликом брисања дупликата не обрише исправна верзија резултата, а остави нека некоректна (која садржи ауторе у црвеној боји). С поштовањем, Министарство просвете, науке и технолошког развоја

27. 11. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У зимском семестру 2017/18. године на разговор са студентом продеканом и председником парламента можете доћи понедељком од 10:00 до 11:00 часова и средом од 11:00 до 12:00 часова у просторијама Студентског парламента (у првом подруму ХФ). За све састанке ван наведених термина, можете писати на мејл адресе: student_prodekan@chem.bg.ac.rs и studentski_parlament@chem.bg.ac.rs.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић, студент продекан
Ђорђе Тимотијевић, председник парламента

27. 11. 2017.

image

Расписан је IAESTE конкурс за стручну праксу и усавршавање у иностранству у току 2018. године.

Више детаља, односно услове конкурса и on-line пријаву можете пронаћи на сајту www.iaeste.ac.rs.

Конкурс траје до 15. 12. 2017. године. У прилогу се налази текст конкурса.


22. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног сарадника у звању асистента за ужу научну област Аналитичка хемија. Кандидат је Александра Драмићанин, мастер хемичар, истраживач-сарадник Иновационог центра ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


14. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за избор једног наставника у звању ванредног професора за ужу научну област Органска хемија. Кандидат је др Милован Ивановић, дипл. хемичар, доцент ХФ.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Ивана (Србо) Стефановића, мастера хемичара под насловом:

Синтеза и карактеризација полиуретанских кополимера на бази поли(пропиленоксид)-block-поли(диметилсилоксан)-block-поли(пропиленоксида) и њихових нанокомпозита са органомодификованом глином

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за оцену резултата научног и стручног рада др Уроша Гашића, дипл. хемичара, стручног сарадника ХФ, кандидата за избор у звање виши научни сарадник.

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности известај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисетрацију кандидата Бобана (Драган) Анђелковића, дипломираног молекуларног биолога и физиолога, под насловом:

Примена резултата NMR и FTIR спетроскопских техника у мултиваријантној анализи за класификацију прополиса

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања


13. 11. 2017.

image

Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности извештај Комисије за преглед, оцену и одбрану докторске дисертације и докторску дисертацију кандидата Андреја (Иван) Шоштарића, мастера физикохемичара под насловом:

Механизми уклањања лако испарљивих моноароматичних угљоводоника (BTEX) из амбијенталног ваздуха мокром депозицијом

Извештај се може погледати у року од 30 дана од дана објављивања.


6. 10. 2017.

image

Поштоване колегинице и колеге,

У прилогу се налази Информатор са најбитнијим информацијама у вези студирања, првенствено намењен за студенте прве године, али и за колеге са виших година студија.

Срдачан поздрав,
Ненад Зарић
студент продекан


1. 10. 2017.

image Хемијски факултет Универзитета у Београду ставља на увид јавности календар и распоред наставе и испита за школску 2017/18. годину.
© Универзитет у Београду - Хемијски факултет