Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

19. 1. 2018.

image

U petak, 19. januara 2018. sa početkom u 11:00 časova, u Sali za sednice Hemijskog fakulteta, odžaće se prezentacija o regionalnom BioCamp-u 2018, koji se održava od 20. do 22. maja 2018. u Ljubljani, u organizaciji farmaceutskih kuća Lek i Novartis.

Regionalni BioCamp 2018 predstavlja trodnevni forum, koji okuplja odabrane studente medicinskih i hemijskih nauka iz 11 zemalja (Nemačka, Austrija, Italija, Rusija, Poljska, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Makedonija, Austrija, Bosna i Hercegovina) sa ekspertima i menadžerima u oblasti farmacije i medicine. BioCamp pruža jedinstvenu mogućnost pogleda u svet istraživanja i internacionalnog poslovnog okruženja u okviru farmaceutske industrije. Prezentaciji će se pridružiti i predstavnici Hemijskog instututa Republike Slovenije u Ljubljani, sa ciljem međunarodnog povezivanja i uspostavljanja potencijalne saradnje. Pored informacija o samom BioCamp-u biće predstavljene i karijerne mogućnosti u kompanijama Lek i Novartis.

Ovom prilikom pozivamo vas da u što većem broju prisustvujete prezentaciji, saznate nešto više o regionalnom BioCamp-u i mogućnostima za učestvovanje.

18. 12. 2017.

image Povodom predavanja koje je na Univerzitetu u Beogradu trebalo da odži profesor Bai Čunli, predsednik Kineske akademije nauka, sa žaljenjem Vas obaveštavamo da je zbog nepredviđenih obaveza u Kini, prof. Bai bio prinuđen da otkaže najavljenu posetu Beogradu. Stoga vas obaveštavamo da se otkazuje i predavanje najavljeno za 18. decembar 2017. godine, u Svečanoj sali Rektorata. Izvinjavamo se zbog eventualnih nelagodnosti.

11. 12. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju redovnog profesora za užu naučnu oblast Primenjena hemija. Kandidat je dr Goran Roglić, dipl. hemičar, vanredni profesor HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


11. 12. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Gordane (Đorđe) Gajice, diplomiranog hemičara životne sredine pod naslovom:

Proučavanje naftno-gasnog potencijala povlatnog sloja uljnih šejlova ležišta "Aleksinac"

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja


11. 12. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju vanrednog profesora za užu naučnu oblast Opšta i neorganska hemija. Kandidat je dr Maja Gruden-Pavlović, vanredni profesor HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


11. 12. 2017.

image Zadužbina Đoke Vlajkovića raspisuje konkurs za najbolji naučni rad mladih naučnih radnika Univerziteta u Beogradu objavljen tokom 2016. ili 2017. godine. Dodeljuju se ukupno četiri nagrade u iznosu od po 100.000,00 din, i to po jedna iz: grupacije prirodno-matematičkih nauka, grupacije tehničko-tehnoloških nauka, grupacije medicinskih nauka i grupacije društveno-humanističkih nauka. Rok za podnošenje prijava je 26. januar 2018. godine. Više detalja možete naći u prilogu.

7. 12. 2017.

image

Ovogodišnju nagradu "Kruna uspeha", koju dodeljuje porodična firma "Petite Geneve Petrović" u saradnji sa Ambasadom Švajcarske federacije, dobili su Milica Škaro, dipl. pravnica, i Ivan Milenković, master biolog i dipl. biohemičar.

[Dobitnici nagrade]


5. 12. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu ispunjenosti uslova kandidata i opravdanosti predložene teme za izradu doktorske disertacije kandidata Vladimira (Dara) Ajdačića, mastera hemičara pod naslovom:

Dekarbonilativno bromovanje i dekarbonilovanje aromatičnih i heteroaromatičnih aldehida

Izveštaj se može pogledati u roku od 10 dana od dana objavljivanja.


5. 12. 2017.

image

Fondacija Koste Migrića raspisuje konkurs za dodelu tri stipendije najboljim studentima Univerziteta u Beogradu, za školsku 2017/18. godinu. Na Konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih akademskih studija koji se u 2017/18. finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Kriterijumi za dobijanje stipendije su: redovno upisivanje školske godine i visina prosečne ocene svih položenih predmeta tokom studiranja (najmanje 9,00). Prednost imaju studenti slabijeg materijalnog stanja.

Stipendija se dodeljuje deset meseci u mesečnom iznosu od 10.000,00 dinara. Rok za podnošenje prijava je od 5. 12. 2017. do 26. 1. 2018. godine. Dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti od Sektora za investicije i upravljanje imovinom Univerziteta zadužbina i fondova, na telefon 011/3207-426, i na internet stranici Univerziteta www.bg.ac.rs - Konkursi Univerziteta.


5. 12. 2017.

image

Zadužbina Ljubice M. Zdravković raspisuje konkurs za dodelu jedne stipendije studentima Univerziteta u Beogradu za školsku 2017/18. godinu. Na konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih akademskih studija koji se u 2017/18. finansiraju iz budžeta Republike Srbije. Stipendija se dodeljuje tokom deset meseci u mesečnom iznosu od 10.000 din. Kriterijumi za dobijanje stipendije su: redovno upisivanje školske godine; prosečna ocena najmanje 9,00; drugi postignuti rezultati (naučni i stručni radovi, značajni uspesi na domaćim i međunarodnim takmičenjima studenata i sl).

Više informacija se može naći u priloženoj odluci, kao i na Internet stranici Univerziteta u Beogradu.


4. 12. 2017.

image

Naš kolega, prof. dr Branimir Jovančićević je na upravo održanom 18. Evropskom sastanku o hemiji životne sredine (European Meeting on Environmental Chemistry - EMEC 18) u Portu (Portugalija) izabran za novog predsednika Evropske asocijacije za hemiju životne sredine (Association of Chemistry and Environment - ACE).

ACE izdaje časopis Environmental Chemistry Letters (ECL), čiji je trenutni impakt-faktor 3.594. Prof. Jovančićević je i član uredničkog odbora ovog časopisa.

4. 12. 2017.

image

Fondacija "Novi dobrotvori Univerziteta u Beogradu" raspisuje konkurs za dodelu četiri stipendije najboljim studentima Univerziteta u Beogradu, za školsku 2017/18. godinu. Na Konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih i master akademskih studija čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Po jedna stipendija se dodeljuje za studente sa svake grupacije (prirodno-matematičke, tehničko-tehnološke, medicinske i društveno-humanističke nauke). Kriterijumi za dobijanje stipendije su: redovno upisivanje školske godine; prosečna ocena najmanje 9,00; drugi postignuti rezultati (naučni i stručni radovi, značajni uspesi na domaćim i međunarodnim takmičenjima studenata i sl). Stipendija se dodeljuje za vremenski period od deset meseci u mesečnom neto iznosu od 10.000,00 dinara.

Više informacija se može naći u priloženoj odluci, kao i na Internet stranici Univerziteta u Beogradu.


1. 12. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu ispunjenosti uslova kandidata i opravdanosti predložene teme za izradu doktorske disertacije kandidata Ivane (Dragan) Perić, mastara biohemičara pod naslovom:

Ispitivanje biohemijskih osnova depresije i mehanizama delovanja antidepresiva primenom proteomske i metabolomske analize u hipokampusu pacova izloženih hroničnoj izolaciji

Izveštaj se može pogledati u roku od 10 dana od dana objavljivanja.


29. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Biohemija. Kandidat je dr Marija Stojadinović, dipl. biohemičar, asistent HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


29. 11. 2017.

image Poštovani istraživači, drage kolege,

Otvorena je nova verzija sistema za prečišćavanje rezultata istraživanja. Sistem je dostupan na adresi: https://ris.mpn.gov.rs Korisničko ime i lozinka su isti kao za prethodnu verziju sistema ("Dositej"). Nakon prijavljivanja na sistem (unosom korisničkog imena i lozinke), sa početne strane je moguće preuzeti uputstvo koje obavezno treba pročitati jer greške pri obradi mogu dovesti do izostavljanja rezultata prilikom vrednovanja. Moramo zajedno da se potrudimo da do izostavljanja rezultata prilikom vrednovanja ne dođe.

U cilju efikasnijeg korišćenja novog sistema i smanjenja vremena koje je istraživačima potrebno za interakciju sa sistemom, dajemo dve preporuke: 1. Pre dodavanja rezultata koji nedostaju razmotriti mogućnost da neko od koautora ko je bio angažovan na projektu i kod sebe vidi nedostajući rad, na tom radu koriguje autore koji nisu prikazani u plavoj boji. Nakon toga će svi autori videti taj isti rezultat u listi svojih rezultata. 2. Dovoljno je da jedan od koautora unese korekcije u rezultat, korigovanu verziju će videti svi koautori. Zato istraživači koji imaju više zajedničkih radova mogu unapred da se dogovore ko će da obradi koji rezultat kako bi se količina posla smanjila. 3. Ako postoji više zapisa o istom rezultata (što se može videti na strani "Moji duplikati"), najbolje je prvo obrisati one koji su višak (obavezno brisati na strani "Moji duplikati"), a zatim u skladu sa uputstvom obraditi preostali zapis. 4. Voditi računa da se prilikom brisanja duplikata ne obriše ispravna verzija rezultata, a ostavi neka nekorektna (koja sadrži autore u crvenoj boji). S poštovanjem, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

27. 11. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U zimskom semestru 2017/18. godine na razgovor sa studentom prodekanom i predsednikom parlamenta možete doći ponedeljkom od 10:00 do 11:00 časova i sredom od 11:00 do 12:00 časova u prostorijama Studentskog parlamenta (u prvom podrumu HF). Za sve sastanke van navedenih termina, možete pisati na mejl adrese: student_prodekan@chem.bg.ac.rs i studentski_parlament@chem.bg.ac.rs.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić, student prodekan
Đorđe Timotijević, predsednik parlamenta

27. 11. 2017.

image

Raspisan je IAESTE konkurs za stručnu praksu i usavršavanje u inostranstvu u toku 2018. godine.

Više detalja, odnosno uslove konkursa i on-line prijavu možete pronaći na sajtu www.iaeste.ac.rs.

Konkurs traje do 15. 12. 2017. godine. U prilogu se nalazi tekst konkursa.


22. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Analitička hemija. Kandidat je Aleksandra Dramićanin, master hemičar, istraživač-saradnik Inovacionog centra HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


14. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju vanrednog profesora za užu naučnu oblast Organska hemija. Kandidat je dr Milovan Ivanović, dipl. hemičar, docent HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


13. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Ivana (Srbo) Stefanovića, mastera hemičara pod naslovom:

Sinteza i karakterizacija poliuretanskih kopolimera na bazi poli(propilenoksid)-block-poli(dimetilsiloksan)-block-poli(propilenoksida) i njihovih nanokompozita sa organomodifikovanom glinom

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


13. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada dr Uroša Gašića, dipl. hemičara, stručnog saradnika HF, kandidata za izbor u zvanje viši naučni saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


13. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izvestaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disetraciju kandidata Bobana (Dragan) Anđelkovića, diplomiranog molekularnog biologa i fiziologa, pod naslovom:

Primena rezultata NMR i FTIR spetroskopskih tehnika u multivarijantnoj analizi za klasifikaciju propolisa

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja


13. 11. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Andreja (Ivan) Šoštarića, mastera fizikohemičara pod naslovom:

Mehanizmi uklanjanja lako isparljivih monoaromatičnih ugljovodonika (BTEX) iz ambijentalnog vazduha mokrom depozicijom

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


6. 10. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu se nalazi Informator sa najbitnijim informacijama u vezi studiranja, prvenstveno namenjen za studente prve godine, ali i za kolege sa viših godina studija.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan


1. 10. 2017.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2017/18. godinu.
© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet