Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

18. 6. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu je dobio zahvalnicu kompanije BASF za učešće u programu "Chemgeneration Science Program 2017/18 about Circular Economy: BASF Chemgeneration - Reaching Zero".

[BASF Chemgeneration - Zahvalnica]


18. 6. 2018.

image

Obaveštavamo vas da će dr Ivan Aprahamian (Dr. Ivan Aprahamian, Department of Chemistry at Dartmouth College, Hanover, Nju Hemšir, SAD) održati predavanje pod naslovom:

Hydrazone-Based Switches and Fluorophores

u ponedeljak, 18. juna 2018. godine u Sali za sednice Hemijskog fakulteta sa početkom u 12 časova.

U prilogu možete pronaći kratku biografiju i sažetak predavanja sa odabranim publikacijama prof. Ivana Aprahamiana, među kojima je i rad publikovan u časopisu Nature Chemistry 2017.


18. 6. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Sonje (Zoran) Milić Komić, mastera hemičara, pod naslovom:

Redoks svojstva slobodnih aminokiselina i indola kao model-jedinjenja u Fentonovom sistemu

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja


11. 6. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju docenta za užu naučnu oblast Biohemija. Kandidati su:

  1. dr Aleksandra Cvetanović, naučni saradnik Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu;
  2. dr Aleksandra Dimitrijević, lecturer, School of Natural Sciences, Univerzitet u Kaliforniji, Mersed, SAD;
  3. dr Dušan Veličković, post-doctorate research associate, Pacific Northwest National Laboratory, Ričland, SAD;
  4. dr Nenad Milosavić, associate research scientist, Univerzitet Kolumbija, Nju Jork, SAD;
  5. dr Milan Nikolić, docent HF.

Komisija predlaže izbor dr Milana Nikolića.

Dokumentacija se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


11. 6. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Ivane (Dragi) Lukić, master biohemičara pod naslovom:

Terapeutski potencijal anti-tetanus toksoid monoklonskih antitela: primena zasnovana na vezivnim karakteristikama

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja


11. 6. 2018.

image Farmaceutski fakultet Univerziteta u Beogradu je raspisao konkurs za izbor jednog nastavnika u zvanju vanrednog profesora za užu naučnu oblast Organska hemija. Kandidat je dr Milena Simić, dipl. hemičar, docent Farmaceutskog fakulteta.

9. 6. 2018.

image

U utorak, 26. juna 2018. godine u Sali za sednice Hemijskog fakulteta sa početkom u 12 časova koleginica prof. dr Tanja Ćirković Veličković održaće prezentaciju pod nazivom "Od ideje do implementacije projekta: na primeru Horizont 2020 Twinning akcije".

Pozivamo vas da dođete i čujete iskustva o uspešnoj pripremi, pisanju i prijavi H2020 projekta, prvog ovog tipa koji je dobijen na Hemijskom fakultetu.

8. 6. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju redovnog profesora za užu naučnu oblast Organska hemija. Kandidat je dr Marija Baranac-Stojanović, dipl. hemičar, vanredni profesor HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


25. 5. 2018.

image

Institut za proučavanje lekovitog bilja "Dr Josif Pančić" je povodom proslave sedamdeset godina postojanja dodelio Hemijskom fakultetu Plaketu za istaknutu saradnju i doprinos razvoju naučnoistraživačke delatnosti Instituta.

[Plaketa Instituta Dr Josif Pancic]


22. 5. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog saradnika u zvanju asistent sa doktoratom za užu naučnu oblast Organska hemija. Kandidat je dr Aleksandra Mitrović, dipl. hemičar.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


16. 5. 2018.

image Univerzitet "Angel Kančev" iz Ruse, Bugarska, organizuje 2018 Danube:Future Interdisciplinary School (DIS) u periodu od 9. do 16. septembra 2018. Ova škola je deo projekta Danube:Future, zajedničke inicijative konferencije rektora Alpsko-Jadranske regije i konferencije rektora Dunavske regije, i predstavlja jedan od vodećih projekata strategije EU za Dunavski region. Osnovna tema škola je upravljanje projektima i preduzetništvom za održivi razvoj regiona u slivu reke Dunava. Pozivaju se studenti doktorskih studija, kao i mlađi post-doktoranti. Učešće je besplatno. Rok za prijavu je 18. jun 2018. Više informacija se može naći u priloženom dokumentu, kao i na sajtu www.danubefuture.eu, odnosno na e-mail training@danubefuture.eu.

3. 4. 2018.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U saradnji Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije 30. marta 2018. godine objavljen je drugi javni poziv za prikupljanje predloga projekata sa ciljem poboljšanja prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020. Program je kofinansiran iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć II (IPA II fond) Evropske unije. Opšti cilj programa je postizanje uravnoteženog i održivog razvoja pograničnog regiona između Hrvatske i Srbije kao dela evropskog prostora, kroz planiran ekonomski rast, prilagođavanje klimatskim promenama i unapređenje sistema obrazovanja.

Ukupna suma izdvojena za drugi poziv za prikupljanje predloga projekata je 17.915.469,24 evra.

Projektni predlozi treba da budu iz oblasti:

  1. Unapređenje kvaliteta javnih socijalnih i zdravstvenih usluga u Programskoj oblasti.
  2. Zaštita životne sredine i biodiverziteta, poboljšanje prevencije rizika i promovisanje održive energije i energetske efikasnosti.
  3. Doprinos razvoju turizma i očuvanja kulturne i prirodne baštine.
  4. Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u Programskoj oblasti.

Rok za dostavljanje predloga projekata je 05. jul 2018. godine u 12:00 časova.

Detaljne informacije o programu i načinu prijavljivanja možete naći na linku:
www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/novost/2nd-call-for-proposals-is-launched/

Prvi Info dan biće održan u Subotici, 17. aprila 2018. godine. Molim sve zainteresovane za učešće u projektu da mi se jave mejlom kako bih im nakon Info dana poslala informacije koje ćemo tamo dobiti o uslovima konkurisanja jer je broj osoba koje mogu da prisustvuju iz jedne institucije ograničen.

Možete mi se obratiti za sve informacije vezane za projekat, kao i za pomoć u toku pisanja projekta.

Srdačan pozdrav,
Tanja Božić

6. 10. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu se nalazi Informator sa najbitnijim informacijama u vezi studiranja, prvenstveno namenjen za studente prve godine, ali i za kolege sa viših godina studija.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan


1. 10. 2017.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2017/18. godinu.
© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet