Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

26. 2. 2018.

image

Obaveštavamo vas da će dr Johanes Klajn (Dr. Johannes Klein, Stratingh Institute for Chemistry, University of Groningen, Holandija) održati predavanje pod naslovom:

Electron Flow in C-H Bond Activation: From Closed to Open Shell Systems

u ponedeljak, 26. 2. 2018. godine u Sali za sednice Hemijskog fakulteta sa početkom u 10 časova.

23. 2. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu ispunjenosti uslova kandidata i opravdanosti predložene teme za izradu doktorske disertacije kandidata Jovane (Predrag) Orlić, mastera hemičara pod naslovom:

Razvijanje i optimizacija metode određivanja metala u biljnim materijalima pomoću talasno disperzivne rendgensko fluorescentne spektrometrije (WD-XRF) i poređenje sa drugim spektrometrijskim tehnikama

Izveštaj se može pogledati u roku od 10 dana od dana objavljivanja.


22. 2. 2018.

image

Univerzitet u Trstu i Univerzitet u Beogradu potpisali su u decembru 2017. Memorandum o razumevanju, koji otvara mogućnost za saradnju između naša dva univerziteta. Pored memoranduma, Univerzitet u Trstu je istakao i mogućnost bliže saradnje u određenim oblastima od zajedničkog interesa za obe institucije, te vas molimo da razmotrite mogućnost saradnje sa navedenim univerzitetom, a koja bi bila ozvaničena kroz aneks osnovnog memoranduma.

Detaljnije informacije o fakultetima i institutima Univerziteta u Trstu možete da pogledate na: http://www.units.it/. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa navedenim univerzitetom, molimo vas da dostavite vaše predloge (oblasti i teme saradnje, kao i ime kontakt osobe) Univerzitetu u Beogradu najkasnije do 15. marta 2018. godine.

22. 2. 2018.

image

Drage koleginicee i kolege,

Obaveštavamo vas da će se i ove godine održati "Noć muzeja" 19. 5. 2018. Ako želite da učestvujete u ovom događaju, prijave možete poslati do 12. 3. 2018. na adresu volonteri@chem.bg.ac.rs. Pri slanju prijave, pošaljite samo prvu popunjenu stranicu, bez opisa sadržaja. Naziv datoteke treba da sadrži vaše ime i prezime u obliku: Ime_Prezime.docx. Više detalja oko volontiranja možete naći u dokumentu koji se nalazi u prilogu.

Za više informacija možete se obratiti studentu prodekanu na e-mail: student_prodekan@chem.bg.ac.rs.


20. 2. 2018.

image

Objavljen je zvanični raspored nastave za letnji semestar školske 2017/18. godine:

www.chem.bg.ac.rs/rasporedi

Podsećamo vas da letnji semestar počinje u ponedeljak, 26. februara 2018. godine.

20. 2. 2018.

image

Pod patronatom Ambasade Grčke u Beogradu, Helensko privredno udruženje Srbije u saradnji sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, četvrtu godinu zaredom organizuje tromesečnu praksu za studenate u kompanijama-članicama Udruženja.

Program pod nazivom "Grčkom inicijativom do radnog iskustva" namenjen je studentima završnih godina osnovnih i master studija koji žele da steknu prva radna iskustva, povežu se sa tržištem rada i umreže u grčko poslovanje u Srbiji. Kroz program je do sada prošlo preko 60 studenata koji su kvalitet prakse u evaluacijama ocenili visokim ocenama, a najbolji su po obavljenoj praksi dobili posao.

Ove godine u programu će učestvovati kompanije: Alumil YU Industry, LG Hemija, Mercure Belgrade Excelsior Beograd, Kleemann Liftovi, Intelli, Junior, Eurofast global, Inos Balkan, Eurobank i Eko Serbia. Sa svim navedenim kompanijama Univerzitet u Beogradu ima potpisane sporazume o saradnji na polju organizacije i realizacije studentske prakse.

Konkurs će biti otvoren do nedelje 11. marta 2018. godine (do ponoći). Prijavljivanje studenata se obavlja preko portala www.studentskapraksa.com (kandidati treba da naprave korisnički nalog unutar zone za studente i da svom profilu dodaju biografiju; nakon verifikacije naloga preko e-mail-a kandidati će moći da pristupe bazi podataka o praksama i formularu za prijavu). Selekciju kandidata će obavljati kompanije učesnice u periodu do 16. marta 2018. Program prakse će trajati od 19. marta do 15. juna 2018.


20. 2. 2018.

image U okviru TEMPUS projekta "Fostering University Support Services and Procedures for Full Participation in the European Higher Education Area - FUSE", Centar za kontinuiranu edukaciju Univerziteta u Beogradu realizuje kurs engleskog jezika (nivo srednji I) za administrativne službenike Univerziteta. Program ima za cilj unapređivanje komunikacije sa stranim studentima, nastavnicima i sl. Program traje 60 časova. Nastava se organizuje u zgradi rektorata, dva puta nedeljno u pogodnim terminima kako se ne bi poremetile radne obaveze zaposlenih. Cena programa je 13.500,00 din. Više informacija možete naći u prilogu.

14. 2. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor dr Katarine Smiljanić, dipl. biohemičara, naučnog saradnika HF u zvanje viši naučni saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


13. 2. 2018.

image Regionalni BioCamp 2018 će biti održan u Ljubljani, od 27. do 29. maja 2018. godine. Rok za prijavljivanje je 28. februar 2018. Prijavljivanje se izvodi na sledećoj adresi: www.lek.si/biocamp, a prijava treba da sadrži i biografiju, pismo preporuke i motivaciono pismo (na engleskom). BioCamp 2018 se održava na engleskom, tako da je potrebno dobro poznavanje ovog jezika. Za učešće na ovom događaju biće odabrano ukupno 35 studenata iz zemalja u regionu na osnovu uspeha, profesionalnog iskustva i vannastavnog angažmana. Više informacija možete naći u prilogu.

12. 2. 2018.

image

Univerzitet u Ročesteru (SAD) - Departman za hemiju organizuje letnji istraživački program za studente iz inostranstva. Ovaj program omogućava naprednim studentima osnovnih studija hemije da se tokom 8-10 nedelja priključe vrhunskim istraživanjima. Polaznici programa imaju nedeljnu stipendiju u visini 450 USD, do 1000 USD za putne troškove, plaćeno zdravstveno osiguranje i sve potrebne takse. Više detalja možete naći na:

http://www.sas.rochester.edu/chm/undergraduate/summer-reu.html

8. 2. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada dr Katarine Putice, dipl. biohemičara, kandidata za izbor u zvanje naučni saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


5. 2. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za pregled, ocenu i odbranu doktorske disertacije i doktorsku disertaciju kandidata Stepana (Miloš) Stepanovića, master hemičara pod naslovom:

Aproksimacije funkcionala gustine u proučavanju energija spinskih stanja kompleksa prelaznih metala

Density functional approximations for spin state energetics in transition-metal complexes

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


1. 2. 2018.

image

Zadužbina Đoke Vlajkovića raspisuje konkurs za dodelu deset finansijskih podrški studentima Univerziteta u Beogradu u stručnom i naučnom usavršavanju, i to:

  • učešće na naučnim i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu, i
  • boravak u inostranstvu u okviru osnovnih, master i doktorskih akademskih studija.

Finansijska podrška iznosi po 22.500,00 dinara neto po učešću ili boravku. Kriterijum za dobijanje podrške je da usavršavanje započinje/traje u periodu od 1. 5. 2018. godine do 1. 5. 2019. godine. Rok za podnošenje prijava je od 1. 2. do 31. 3. 2018. godine. Prijave se podnose na adresu: Univerzitet u Beogradu, Studentski trg br. 1 sa naznakom - Konkurs Zadužbine Đoke Vlajkovića za podršku u stručnom i naučnom usavršavanju. Elektronska adresa na koju treba dostaviti dokumentaciju je: popovm1@rect.bg.ac.rs. Detalji se mogu naći u prilogu.


1. 2. 2018.

image

Od četvrtka, 1. februara, otvorena je anketa za studentsko vrednovanje pedagoškog rada nastavnika i saradnika Hemijskog fakulteta za zimski semestar školske 2017/18. godine. Anketa traje do srede, 28. februara 2018.

Studenti su dužni da popune anketu za sve nastavnike i saradnike koji im predaju ili drže vežbe na svim predmetima ponaosob. Ako se na listi nalazi neki nastavnik ili saradnik koji vam nije držao nastavu, nemojte popunjavati anketu za njega. Učestvovanje u anketi je neophodan uslov za upis letnjeg semestra! Ukoliko student ne želi da popuni anketni list za nekog nastavnika ili saradnika, treba da na vrhu formulara klikne na opciju "ne želim da učestvujem u ovoj anketi".

Ova anketa je usaglašena sa Pravilnikom o studentskom vrednovanju nastavnika i saradnika Univerziteta u Beogradu ("Glasnik BU" br. 157 od 23. 9. 2010).

26. 1. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za izbor jednog nastavnika u zvanju docenta za užu naučnu oblast Biohemija. Kandidat je dr Jelena Radosavljević, dipl. biohemičar, asistent HF.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


26. 1. 2018.

image

Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije nudi 18 stipendija za studente Republike Srbije. Stipendije su namenjene studentima osnovnih, master i doktorskih studija. Period boravka je od 3 do 10 meseci. Stipendije nisu namenjene za kompletne studije, već samo za boravak od 1-2 semestra. Za stipendiju mogu da konkurišu studenti koji će u trenutku zavrsetka boravka na slovenačkim univerzitetima imati manje od 26 godina, a studenti doktorskih studija manje od 30 godina. Studenti treba da poseduju odlično znanje slovenačkog jezika - minimum B2 - osim ako je student sa mentorom dogovorio engleski jezik kao jezik nastave (samo za studente doktorskih studija). Stipendija obuhvata: mesečno iznos od 296 EUR; besplatan smeštaj; osnovno zdravstveno osiguranje; iznos od 52,50 EUR za menzu koju će student dobijati od Studentske organizacije u Sloveniji.

Dokumentacija za prijavljivanje obuhvata: application form, acceptance letter, fotokopiju prve dve strane pasoša, pismo preporuke (jedno za osnovne i master studije, dva za doktorske), fotokopije diploma i dodataka diplomi završenih nivoa obrazovanja i uverenje o upisu na trenutni nivo studija (sa prevodima kod sudskog tumača), kao i eventualni sertifikat o znanju slovenačkog, odnosno engleskog jezika. Formulari potrebni za prijavu na konkurs se mogu preuzeti sa sledeće adrese:
https://eng.cmepius.si/programmes/bilateral-scholarships/

Zainteresovani kandidati treba da kompletnu dokumentaciju dostave najkasnije do 16. marta 2018. u Rektorat Univerziteta u Beogradu (Studentski trg 1, prvi sprat, Sektor za međunarodnu saradnju, kancelarija br. 23). Za dodatna obaveštenja obratite se Marini Kostrici na e-mail: kostrm@rect.bg.ac.rs.


25. 1. 2018.

image

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu raspisao je konkurs za izbor dva saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Hemija u medicini. Komisija referenata predlaže izbor kandidata Saše Vatića, master hemičara i Đorđa Salaija, magistra farmacije.


24. 1. 2018.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu rezultata naučnog i stručnog rada Marije B. Peruško, master biohemičara, kandidata za izbor u zvanje istraživač saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


18. 1. 2018.

image

Poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavamo vas da Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Republičkim zavodom za statistiku, sprovodi istraživanje o planovima studenata u vezi sa budućim migracionim kretanjima, kako unutar Republike Srbije, tako i van njenih granica, kao i o njihovim stavovima o odlasku iz zemlje.

Molimo vas da popunite upitnik ovde.

Studentska služba HF


6. 10. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu se nalazi Informator sa najbitnijim informacijama u vezi studiranja, prvenstveno namenjen za studente prve godine, ali i za kolege sa viših godina studija.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan


1. 10. 2017.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2017/18. godinu.
© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet