Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet Srpski - cirilica ЋИР   English ENG

Pocetna Početna strana   Mapa Mapa sajta   Linkovi Linkovi       Portali:   Zaposleni Za zaposlene   Studenti Za studente   WebMail WebMail

NOVOSTI

O Fakultetu
Katedre i centri
Studije
Upis na Fakultet
Novosti
Zbirka velikana
srpske hemije
Studentske organizacije
Interne strane

Pretraga Pretraga sajta:

Vremenska prognoza:
[Wunderground]
Beograd, Srbija

Pretraga Tip vesti:   Godina:      

4. 12. 2017.

image BASF, vodeća svetska hemijska kompanija, poziva zainteresovane studente da od 4. do 6. decembra 2017. u Ludvigshafenu, Nemačka, prisustvuju događaju "BASF Days - Construction Chemicals". Rok za prijavu je 3. novembar. Detalji su dati u prilogu.

20. 10. 2017.

image

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na proslavu Dana Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koja će se održati u petak, 20. 10. 2017. godine u 12 časova u Velikom hemijskom amfiteatru.

[Pozivnica]


15. 10. 2017.

image Škola hemometrije je otvorenog, fakultativnog karaktera i namenjena je studentima master i osnovnih studija (prvenstveno treće i četvrte godine, ali su i studenti druge godine dobrodošli). Ovaj kratak kurs ima za cilj da studentima približi osnovne koncepte napredne analize podataka u hemiji. Polaznici zainteresovani da saznaju nešto više o primeni računara i softverskih rešenja, kao i osnovnih hemometrijskih principa mogu se do 31. oktobra prijaviti na adresu: andric@chem.bg.ac.rs. Preliminarnim programom je predviđeno šest dvočasovnih predavanja. Polaznici koji odslušaju najmanje tri predavanja na kraju kursa će dobiti sertifikat.

10. 10. 2017.

image

Kandidat Miloš (Miroslav) Prokopijević, diplomirani biohemičar braniće doktorsku disertaciju pod naslovom:

Imobilizacija peroksidaze iz soje (Glycine max) na makroporoznom glicidil-metakrilatu i hemijski modifikovanom pektinu

Dan i mesto odbrane: 18. 10. 2017. godine u 14 časova u Sali za sednice Hemijskog fakulteta, Studentski trg 12-16, Beograd. Javna odbrana će se održati pred Komisijom u sastavu:

  1. dr Radivoje Prodanović, vanredni profesor Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, mentor,
  2. dr Marija Gavrović- Jankulović, redovni profesor Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu,
  3. dr Ksenija Radotić Hadži-Manić, naučni savetnik Instituta za multidisciplinarna istraživanja (IMSI) Univerziteta u Beogradu.

9. 10. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije za ocenu ispunjenosti uslova kandidata i opravdanosti predložene teme za izradu doktorske disertacije kandidata mr Ljiljane (Todor) Suručić, diplomiramog hemičara pod naslovom:

Specijacija oksianjona metala iz vode na magnetičnom amino-funkcionalizovanom polimeru

Izveštaj se može pogledati u roku od 10 dana od dana objavljivanja


9. 10. 2017.

image

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti izveštaj Komisije referenata za izbor dr Simeona Minića, dipl. biohemičara, u naučno zvanje naučni saradnik.

Izveštaj se može pogledati u roku od 30 dana od dana objavljivanja.


6. 10. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu se nalazi Informator sa najbitnijim informacijama u vezi studiranja, prvenstveno namenjen za studente prve godine, ali i za kolege sa viših godina studija.

Srdačan pozdrav,
Nenad Zarić
student prodekan


1. 10. 2017.

image

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu želi dobrodošlicu brucošima Hemijskog fakulteta. Promotivni film koji predstavlja osoblje i usluge koje Centar nudi studentima možete pogledati na sledećoj adresi:

www.youtube.com/watch?v=riesnXIsBrM

1. 10. 2017.

image Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu stavlja na uvid javnosti kalendar i raspored nastave i ispita za školsku 2017/18. godinu.

29. 9. 2017.

image

Poštovane koleginice i kolege,

Studentska služba će vaše prijave za studentske stipendije, kredite i studentske domove primati od 15.10.2017. godine zbog konkursa za master i doktorske studije koji se odvija od 2.10. do 13. 10. 2017. godine.

Studentska služba HF

25. 9. 2017.

image

Nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD) raspisuje konkurs za stipendiranje boravka na nemačkim univerzitetima:

  1. Stipendija za kratke istraživačke boravke na istraživačkoj instituciji u Nemačkoj, u trajanju od jednog do šest meseci (http://www.daad.rs/sr/09904/index.html);
  2. Studijski boravak na nemačkim univerzitetima i istraživačkim institucijama za predavače na visokoškolskim institucijama u Srbiji (http://www.daad.rs/sr/09905/index.html).

Za bliže informacije obratiti se direktno gospodinu Mirku Dautoviću iz DAAD u Beogradu:

Mirko Dautović
Savetovanje i marketing
DAAD Informativni centar Beograd
Cara Uroša 35
11000 Beograd

Tel.: + 381 11.2636.424
E-mail: info@daad.rs
Web: www.daad.rs
Facebook: www.facebook.com/DAAD.Beograd
Google+: www.gplus.to/DAADBeograd

19. 9. 2017.

image Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu raspisao je konkurs za izbor jednog saradnika u zvanju asistenta za užu naučnu oblast Hemija u medicini. Kandidat je Ana Medić, master hemičar, asistent Medicinskog fakulteta.
© Univerzitet u Beogradu - Hemijski fakultet